Share |

Magdalena Kožená živě v českých kinech

foto Sheila Rock/DG

V pátek 27. ledna od 19:30 hodin vystoupí Magdalena Kožená společně s Berlínskými filharmoniky pod vedením Sira Simona Rattla na domovské scéně Berlínské filharmonie.

Protože se jedná o jeden z trojice výjimečných koncertů, které jsou v sezoně 2011/12 z Berlína živě přenášeny do více než padesátky kinosálů v Německu a čtyřiceti dalších kin v Evropě, mohou se na zpěv Magdaleny Kožené těšit i naši posluchači. Tento ojedinělý zážitek bude zprostředkován divákům v 9 českých kinech.

Orchestr Berlínských filharmoniků bude řídit šéfdirigent tělesa Sir Simon Rattle. Magdalena Kožená přednese Biblické písně Antonína Dvořáka a Písně na texty Friedricha Rückerta Gustava Mahlera. Koncert zahájí skladba Náhrobek Couperinův Maurice Ravela a uzavře Symfonie h moll „Nedokončená“ Franze Schuberta. Přenos nabídne divákům v úvodu před samotným koncertem a pak i v průběhu přestávky podrobné seznámení s přednášenými díly a nahlédnutí do zákulisí práce Berlínských filharmoniků.

Vzhledem k nedostatečnému technickému zázemí brněnských kinosálů se nepodařilo přenos zorganizovat ve zpěvaččině rodném Brně. „Je mi upřímně líto, že brněnská kina nejsou vybavena technologiemi, které by umožnily divákům sledovat přenosy z Berlínské filharmonie v odpovídající kvalitě, a rozhodně nejde jen o moje vystoupení,“ lituje Magdalena Kožená. „Živé přenosy koncertů by mohly přilákat lidi, které tato hudba zajímá, ale nemají finanční prostředky na to, aby kvůli jednomu večeru jeli například do Berlína.“ Brněnští fanoušci mezzosopranistky však mohou koncert vyslechnout v kině Panorama v nedalekých Boskovicích.

Participující kina v ČR:

České Budějovice - kino Kotva www.kinokotva.cz
Frýdek Místek - kino Vlast www.kinovlast.cz
Náchod - kino Vesmír www.kinonachod.cz
Ostrava - kino Luna www.kzoj.cz
Boskovice – kino Panorama www.kinoboskovice.cz
Plzeň - kino Měšťanská beseda www.mestanska-beseda.cz
Praha - kino Bio Oko www.biooko.net
Praha - kino Aero www.kinoaero.cz
Uherské Hradiště - kino Hvězda www.mkuh.cz

Předpokládaná délka přímého přenosu je cca. 165 minut. Vstupenky lze zakoupit od 300 Kč.

www.aerofilms.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.