Share |

V Aeru skončí přenosy z Londýna. Čechovem.

ilustrační foto Martin Siebert

 

V kině Aero bývají přímé přenosy  z Národního divadla. Za týden, 30. června, bude následovat další, závěrečný díl série - Čechovův Višňový sad.

Tisková zpráva:
ZÁVĚR SEZÓNY NTLIVE PATŘÍ VIŠŇOVÉMU SADU A. P. ČECHOVA
KINO AERO 30. 6. 2011 OD 19.45 HODIN

Letošní sezóna NT LIVE - přímých přenosů činohry a muzikálu z Národního divadla v Londýně do českých kin - končí doslova metaforicky – posledním a vrcholným dílem Antona Pavloviče Čechova – Višňovým sadem. Tragikomedii o minulosti a nejasné budoucnosti Ruska na přelomu 19. a 20. století režíruje Howard Davies, zakladatel divadla Warehouse (dnes Donmar Warehouse) a jeden z nejlepších britských divadelních režisérů uznávaných především pro své inscenace ruských dramat, a to jak ve Velké Británii, tak v USA. Višňový sad pod vedením Howarda Daviese, designérky Bunny Christiové a scénáristy Andrewa Uptona rozvířil vody divadelních kritiků a zaujal především netradičním ztvárněním výpravy a hereckými výkony Zoë Wanamakerová v roli Raněvské a Conratha Hilla v roli Lopachina.

Představení bude v České republice přenášeno 30. června 2011 od 19.45 hodin do kina Aero v rámci projektu NT Live. Představení bude uvedeno v anglickém znění s anglickými a českými titulky.

Více informací zde:
www.aerofilms.cz/novinky/157-Zaver-sezony-NTLive-patri-Visnovemu-sadu
www.ntlive.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.