Share |

Aero, Oko a Světozor: Rok 2011 byl mimořádně úspěšný. Co se chystá v roce 2012?

Kino Aero
foto Aero

Navzdory všeobecným tendencím loni zaznamenala pražská kina Aero, Světozor a Oko výrazný nárůst návštěvnosti, přestože celostátní statistiky vypovídají o obecném poklesu návštěvnosti v českých kinech. Propracovaná dramaturgie, bohatá nabídka filmů i alternativních projektů, technologické inovace a neopakovatelná atmosféra kinosálů a zázemí jsou receptem na úspěch. Nový pokladní systém brzy zlepší komfort při nákupu vstupenek a začátek roku 2012 láká na přenos koncertu Magdaleny Kožené a premiéru filmu Jeden musí z kola ven.

Zmíněná tři artová kina stavějí svou strategii na velké loajalitě diváků a na „komunitní“ práci s lokálním publikem. Usilují o rozmanitost programu a kladou důraz na kulturnost obsahu i celého prostředí. Nejsou tak závislá na „megahitech“ typu Avatar nebo Líbáš jako bůh a neustále věnují energii programovým inovacím, jako jsou například projekce uzpůsobené pro rodiče s dětmi Baby Bio, Pražské filmové léto, cyklus pravidelných promítání předem neupřesněného titulu nazvaný Naslepo, projekce na přání Filmjukebox nebo vyhledávané Ozvěny MFF Karlovy Vary.

Výhled do roku 2012

Kina slibují pozitivní vývoj i do budoucna. K vyššímu komfortu diváků přispěje lednové spuštění nového pokladního systému, jenž umožní nákup vstupenek mezi jednotlivými kiny navzájem a také úhradu vstupenek online platebními kartami.

Z nejbližších programových lákadel zvou kina na následující představení:

Bio Oko chystá 27. ledna přímý přenos koncertu Magdaleny Kožené s Berlínskou filharmonií a také přímý přenos divadelního představení Světlo v pohybu z Londýnského národního divadla, který se uskuteční 9. 2. Kromě toho uvede 12. ledna druhý interaktivní večer na téma videoher Press Start a 19. ledna se chystá další vizuálně-hudební performance z cyklu Is This Cinema?

Aero má čerstvě zrekonstruované foyer s barem a galerií, které posouvá kulturnost prostředí kina Aero o několik stupínků výše.18. ledna nabídne už 27. setkání architektů, výtvarníků a designérů PechaKucha Night Prague a 21. ledna přímý přenos opery Kouzelný ostrov z Metropolitní opery New York. V únoru se diváci mohou těšit na Festival otrlého diváka od 14. do 19. 2.

Světozor v průměru navštíví přes 300 diváků denně a více než 9200 měsíčně. Nyní se mohou těšit na první Festival íránských filmů od 11. do 15. ledna, o týden později na Festival krátkých filmů (18.–22. 1.) a od 14. do 19. února zveme na 6. ročník přehlídky filmů ze španělsky mluvících zemí La Película.

Ve všech kinech se můžete těšit na premiérová uvedení nejočekávanějších titulů začátku roku: Jeden musí z kola ven (T. Alfredson), Soukromý vesmír (H. Třeštíková), Muži, kteří nenávidí ženy (D. Fincher), Nebezpečná metoda (D. Cronenberg), Le Havre (A. Kaurismaki), Děti moje (A. Payne) a mnoho dalších kvalitních filmových titulů.
http://www.kinoaero.cz
http://www.biooko.net
http://www.kinosvetozor.cz
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.