Share |

Aero dostalo k vánocům nový bar a foyer

 Potřebná rekonstrukce se dotkla foyer kina, baru a WC. Návštěvníci kina se mohou těšit na lepší design respektující krásu staré budovy, mnohem lepší dispozice a bezbarierové WC s přebalovacím pultem pro ty nejmenší diváky. Křest nového baru proběhne 9. prosince.
V roce 1998 skupina lidí stojících za legendární hospodou U vystřelenýho Oka převzala od Prahy 3 provoz žižkovského kina Aero. Zahájili tím novou historii budoucího úspěšného klubového kina. Hned v prvních týdnech provozu kina noví provozovatelé neváhali přestavit bývalou šatnu za bar. Ten se vzápětí stal důležitým centrem nejen diváků kina. Přestavby se jako architekt tehdy ujal Jiří Voves.
Nová šťáva od A1 Architects
Nyní, 13 let po nepřetržitém provozu, se kino Aero dočkalo částečné přestavby foyer, baru a WC. Rekonstrukce, která proběhla ve spolupráci s Městkou částí Praha 3 a pod vedením Lenky Křemenové a Davida Maštálka ze studia A1 Architects (http://www.a1architects.cz), dodala po delší době foyer kina „novou šťávu. Došlo k dispozičním změnám baru a kompletní přestavbě WC a foyer.
Rekonstrukce celkově zvýšila komfort prostoru
Bar, nově umístěný v bočním prostoru foyer, je konečně celý bezbariérový. Dosavadní bezbariérový operační prostor, který zahrnoval přístup do kina, se pro pohybově postižené rozšířil o bar. Bar je nově obohacen o bezbariérové WC, v kterém je navíc pult pro přebalování těch nejmenších dětí diváků. Kino Aero je tímto kompletně bezbariérové.
O osvětlení celého foyer se postarala ilustrátorka Silvie Luběnová (http://www.maestrokatastrof.com),která svými ilustracemi pomalovala většinu žárovek používaných v kině.
Rozšířená nabídka baru
Dispoziční změny se odrazily i na samotné nabídce baru.
„Mnohem větší bar nyní nabízí divákům podstatně rozšířený sortiment, profi kávu, pestrou škálu rumů, nové míchané nápoje a dále například čerstvé dortíky. Každý měsíc budeme divákům nabízet jedno netradiční točené a speciální lahvové pivo,“ uvedla Zuzana Kameníková, současná ředitelka kina Aero.
Retro trailer Night a Soundtrack bar
Lepší technické vybavení baru navíc umožňuje pořádání pravidelných akcí, jakými jsou například podkresová projekce trailerů Retro Trailer Night nebo večery věnované soudtrackům Soundtrack bar.
Křest baru: 9. prosince
Slavnostní křest nového baru proběhne 9. prosince pod krycím názvem Aerobar v novém: 12 rozhněvaných sbíječek. Budou se promítat filmy Big Lebowski a Kouř a ve foyer bude znít hudba Tea Jaye Iva. Za vstupné 30 Kč dostanou diváci nejen drink dle své volby na baru zdarma, ale navíc filmový DVD dárek.
AEROBAR V NOVÉM: 12 ROZHNĚVANÝCH SBÍJEČEK
9. prosince 2011
18h  Big Lebowski
20.30h  Kouř
hudba: Tea Jay Ivo (http://www.myspace.com/teajayivo)
Vstupné 30 Kč
Kino Aero
Biskupcova 31, Praha 1
http://www.kinoaero.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.