Share |

Lamb v Praze spojili něhu a energii, nezklamali ani Brno

foto Tomáš Martinek

Manchesterské kapele Lamb se mikroturné po ČR náramně povedlo.
4. a 5. únor anavštívili Prahu a Brno.
V Praze zahráli v KD Vltavská a byli nadupanější, než se dalo čekat. Lou Rhodes jako by nabrala sebevědomí a zahodila folové rozpaky své sólové dráhy. V lamb je z ní energická divožena, které ale nechybí ani jemnost. Jak staré hity Gabriel, Górecki a další, tak novinky z alba 5 byly přesvědčivé, zajímavé a celkově fajn. Comeback Lamb se prostě povedl.
Měli jsme očko i na brněnské Flédě. Jak bylo tam?
 
Ve 20 h se Fléda začala plnit prvními nedočkavými fanoušky britského dua Lamb, kteří do Brna zavítali vůbec poprvé.
 
Kolem půl deváté večer zahájil písničkář Jay Leighton, který zaujal, ale většina setrvávala v předsálí u baru nebo ve frontě na šatnu, tak měl bohužel trochu smůlu.
 
Pak na scénu přišla kapela The Ramona Flowers. Získala si mě už prvními tóny (domů jsem odešla s jejich CD, juch :)). Zvuk elektronického indie a podmanivých basů nenechal nikoho chladným. Zpěvák zpíval naplno a i zbytek pětičlenné bandy si to užíval. Energické melodie navodily v sále perfektní atmosféru.
 
The Ramona Flowers skončily kolem půl desáté a stage se začala proměňovat. Objevil se kontrabas hostujícího Jona Thorna, království syntetizátorů Andyho a mikrofon pro Lou. Sál osvítila modrá světla a ty jako by nás vtáhla do ledového království. Basy pulzovaly celým tělem a nakřáplý hlas unášel pryč. Andy pobíhal po pódiu od perkusí k syntetizátorům a povzbuzoval publikum, naopak Lou vedle něj “pouze” stála a působila něžně až zranitelně. Lamb začaly svými starými hity, hned jako čtvrtý přišel na řadu Gabriel. Skvěle kombinovali písničky z jejich nové desky “5” s těmi starými. Na začátku se Lou omlouvala, že jí celou noc nebylo vůbec dobře a že je nemocná, ale na jejím výkonu nebylo vůbec nic znát. Zpívala nádherně.
 
Shodou okolností Fléda ten den slavila 10. výročí a tak jí Lamb se sálem zazpívali Happy Birthday!. Koncert gradoval, s každou písní přicházel větší a větší aplaus a každý tušil, že brzy přijde konec. Nekonečný potlesk si vyžádal přídavek, který udělal úžasnou taneční tečku za celým večerem. Poslední Fly mi ještě teď doznívá v uších.
 
A. Laborová


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.