Share |

Když fotbal pomáhá sdílet fair play a zásady týmové práce

O kampani Fotbal pro rozvoj, která roztančí svět s míčem.
foto: pořadatel akce

Kampaň Fotbal pro rozvoj využívá potenciálu fotbalu ke sdílení hodnot a zásad týmové spolupráce a fair play. Osmý ročník kampaně Fotbal pro rozvoj se letos zaměřil na módní taneční videa. Kampaň zapojila veřejnost fotbalovým tancem s míčem, aby mohl každý vyjádřit svůj pohled a svůj názor na svět a poukázat na to, že mu není lhostejné to, v jaké společnosti nyní žijeme. Tyto „míčové tance“ je možné natáčet a nasdílet na webové stránky kampaně a šířit je dál virálně mezi společnost. Autoři videa, které získá nejvíce „lajků“, si zahrají v týmu s fotbalovými hvězdami na jednom ze dnů kampaně, které proběhnou v červnu a červenci v šesti regionech ČR.

Kampaň by chtěla pomocí fotbalu motivovat a inspirovat mladé lidi a širokou veřejnost, aby se zajímali o svět i dění ve svém blízkém okolí a byli aktivní. „Spolupracujeme s keňskou organizací Mathare Youth Sport Association, která dlouhodobě fotbalu využívá k výchově mládeže a kultivaci chudých komunit v Nairobi. Každoročně v letních měsících v Praze hostíme keňské dobrovolníky, kteří nám ukazují, jak fotbal může pomáhat,“ říká koordinátorka kampaně Lucie Juříková. „Fotbal se stává prostředkem setkávání lidí, kteří by se za jiných okolností nepotkali. Nabízí prostor pro diskuzi a vyjádření názorů,“ pokračuje Lucie Juříková.

Veřejnost může kampaň podpořit fotbalovým tancem i účastí na jednom ze dnů kampaně v červnu či v červenci. Kromě fotbalových turnajů vedených v rámci pravidel streetfotbalu, tedy bez rozhodčích a v duchu fair-play, se zde budou konat workshopy, veřejné diskuze, výtvarné dílny, či promítání filmů.

Kampaň již osmým rokem realizuje INEX – Sdružení dobrovolných aktivit ve spolupráci s organizací Mathare Youth Sport Association a s organizacemi z šesti regionů, které se věnují práci s mladými lidmi. Kampaň je podpořena z prostředků České rozvojové agentury a Ministerstva zahraničních věcí ČR v rámci Programu zahraniční rozvojové spolupráce ČR. 
 
Video Fotbal pro rozvoj -- S míčem roztančíme celý svět
http://youtu.be/Y7JVJnjS40I
 
www.facebook.com/fotbal.pro.rozvoj

www.fotbalprorozvoj.org


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.