Share |

Elektronická indoor/outdoor party v Kokpit Kafe

foto: pořadatel akce

Elektronická indoor/outdoor party po vzoru Londýnských warehouse Neo Violence vznikla jako webový projekt v roce 2009 DJem dMIT.RYm. Posláním je monitoring taneční scény v České Republice i mimo ní, vývoj hudebních žánrů ve světě, sledování nových trendů a producentů především mimo hlavní proud (www.facebook.com/neo.violence). 

Čtvrté výročí představí pestrý a extra prodloužený mejdan v neotřelém prostoru Kokpit Kafe. Uslyšíte rozmanité zvuky v podání různých dj setů, zažijete přátelskou atmosférou venku, i na střeše.

Do spolupráce se zapojily také Beef Records, Endless Illusion, 142bpm a Funk'd Up.

Line-up večera:

Denoir (Funk'd Up) 
https://www.facebook.com/djdenoir
https://www.facebook.com/FunkdUpCZ

dMIT.RY (Neo Violence)
https://www.facebook.com/dj.dmit.ry

Dscdrmr (142bpm)
https://www.facebook.com/djdscdrmr
https://www.facebook.com/142bpm

Layup (Endless Illusion)
https://www.facebook.com/layup84
https://www.facebook.com/pages/Endless-Illusion/114742501946109

Schwa (Beef Rec.)  
https://www.facebook.com/djschwabeef
https://www.facebook.com/beefrecords

Fatty M (Flow)
http://www.residentadvisor.net/dj/fattym

Start: odpoledne 25.5.2013 na verandě Kokpitu s občerstvením, jídlem a pomalým deep house a disco beaty

Průběh: S přibývajícím časem se mejdan přesune do vnitřních prostor, kde budou k vidění vizualizace od brněnských XIIIXIII a hudba se přesune do rychlejších a temnějších vod house, techna a bass music na „špičkovém“ zvuku Funktion One.

Vstupné:
Den: 50,-
Noc: 100,- do 23:00 / 150,- po 23:00

Registrace přes http://nv4.neoviolence.net/
Kapacita návštěvníků je limitována následovně: den = 100 lidí, večer = 350 lidí

Partneři akce jsou:
Club Mate  https://www.facebook.com/pages/Club-Mate-czsk/254335821292095
Freshlabels.cz  https://www.facebook.com/FRESHLABELS
Vice Audio  https://www.facebook.com/viceaudio.rentalprague
Topzine magazine: http://www.topzine.cz

ROZHOVOR s Dj DMIT.RY

Ahoj Dmitry, Neo Violence slaví 4. narozeniny. Většina lidí, kteří se pohybují na socialních sítích, a poslouchají zajímavou elektronickou muziku, tvou značku Neo Violence zná. O co vlastně jde? A jak se zrodil nápad založit blog Neo Violence?
Zdravím. Asi máš pravdu, lidi kteří se kolem hudby, kterou se snažím propagovat, NV znají, ale také bývám občas přesvědčen o opaku a to mě někdy vyvede z míry. Vinen je dle mě sám stvořitel, neboli internet, nebo spíš to, že hodně lidí se v té spoustě informací na něm už nedokáže pořádně orientovat.
NV na jednu stranu vypadá jako nekonečný facebook feed plný hudby a informací hudby se týkajících, ale tento můj projekt je krapet hlubší. Částečně tam ventiluju všechno, co poslouchám, moje názory na aktuální dění atd., něco jako takový blog řekněme. Ale zároveň skrz něj provozuju věci, které nejsou až tak vidět. Heslovitě se jedná o hudební blog, partylist, booking, label a pár dalších maličkostí s těmito činnostmi spojenými. 
Celé to začalo jako malá pravidelná párty, která se po čase přestala konat a já přemýšlel co s tím dělat dál a všechno se na sebe začalo postupně nabalovat. Ale stále jsme ve stádiu krystalizace.

Jak by jsi zhrnul 4 roky pusobení Neo Violence a kam bys chtěl celý tento projekt posunout za řekněme další 4 roky?
Byly to rozhodně roky velmi pomalé. Jak už jsem zmiňoval, původně se jednalo o pravidelnou party, která musela s různě dlouhými pauzami pendlovat mezi různými kluby, jelikož buď nebyla dostatečná návštěvnost (publikum se nám stále hledá težko z nějakých neznámých důvodů) nebo nefungovala spolupráce s majiteli klubů, taková klasika řekl bych. Takže jsem musel vymyslet něco jiného, rád dělám věci, které by podle mě, měli zdejší klubovou scénu o něco obohatit. A právě poslední rok dva se začíná celkem dařit, takže momentálně mám pocit, že jsem na dobré cestě. A za 4 roky, hmmm, třeba být jeden z top hudebních labelů a mít web s pořádnou residenční party propagující progresivní taneční hudbu (neplést s progressive house apod. prosím Vás :D )

Mimo tvé djské aktivity je z tebe v současnosti i promotér. Jaký máš vůbec vztah k pořádání akcí. Baví tě práci promotéra nebo je to spíše nutnost jak rozhýbat nudnou pražskou scénu?
Já akce dělám vlastně od doby co jsem začal hrát, stačí jen odečíst par měsícu z těch 6 let. To máte tak asi - někdo je dj a produkuje, jiný je zas dj a dělá akce, někdo všechno najednou. Málo kdy v této době narazíte na dje, který by nědělal ani jedno z těch dvou a přitom by byl nějak známý. Mě osobně pořádnání baví, i když toho po čase mám plnou hlavu, častokrát to vůbec nepřínese to, co by člověk očekávál, ale přesně o tom pocitu to je, to hledání, potřeba zlepšovat se. A když se mejdan podaří a vidíte lidi pařit a bavit se a i druhý den je vidět skvělý feedback, popravdě pro mě je to více uspokující, než lidi vidět takhle pařit na můj set.

Pražská hudební scéna je v současnoti rozdělená na mnoho uskupení djů, promotéru a “partiček” kolem klubů. Pověz nám na jaké akce rád chodíš a kdo podle tebe u nás dělá zajímavé mejdany? Ono se v tom dá již dost těžko orientovat, poraď nám trochu, který mejdan či umělce bysme určitě neměli opomenout.
Mně se zdá, že to bylo takto rozdělené odjakživa. Rozdíl je v nyní v tom, že se začínají častěji objevovat právě nové, mladé party, které se rozhodly tady pořádát něco svého a po svém. Z těch mladých musím rozhodně zmínít partu kolem City Surfers, dále DRAGNDROP, skvělé Queer večírky Pioneer nebo Queer Noises, poměrně čerstvou partu kolem mejdanu Polygon, Leon Pardův aka Tvyksův Galactic Vvurst a Club&Soda, který dělá s ABAB a Ten Ten. Když jsem si to tu tady vedle vypsal, tak by člověku přišlo, že těch akcí v Praze je celkem moc, mohl bych pokračovat, ale nejlépe uděláte, když budete sledovat sekci Notes na našem facebook profilu, kde každý týden zveřejňujeme partylist na daný víkend a všechny podobné akce tam jsou většinou zmíněny. A samozřejmě nesledujeme jenom Prahu, ale snažíme se mapovat i zbytek ČR, kde se taky, ovšem ne tak často, dějou zajímavé akce.

Čím se zabýváš mimo tvé hudební aktivity?
Pokud bych měl dát hudbu a věci kolem úplně pryč tak krom práce toho moc nezbýva. Pracuju jako Quality Assurace v pražském studiu Disney Mobile, které spadá pod The Walt Disney. Jednoduše testuju hry, které se u nás ve studiu vyvíjí. Ve volném čase rád jezdím na své fixce, koukám na filmy nebo seriály, hlavně s mysteriózním či sci-fi příběhem, také moc rád vařím. A samozřejmě hraju hry na PS3, už delší dobu hraju jenom Battlefield 3 a kvůli tomu nemůžu dohrát tu hromadu dalších her, co na mě čekají.

Představ nám trošku mejdan, který pořádáš 25/5 v Kokpit Kafé. Proč sis vybral zrovna tohle místo?
Celé jsem to pojal jako spolupráci několika promotérů, jejichž mejdany osobně rád navštěvuju. Oslovených jich bylo podstatně více a proto ten, kdo první reagoval a souhlasil byl hned přijat do kruhu. Z toho vzešel i line-up a začali jsme plánovat. Stále ještě máme pár otázek, co musíme vyřešit. Co se prostoru týče, tam jsem měl jasno od úplného začátku. Těch pár míst v Praze, kam já osobně můžu zajít a vědět, že se tam bude hrát aspoň trochu dle mého gusta je málo a chodit stále na 3-5 stejných míst vás po tak dlouhé době prostě omrzí. A proto téměř jakákoliv alternativa je příjemná změna. I přesto, že Kokpit má pár svých nedostatků, za krátkou dobu si vydobil dobré jméno na místní alternativní scéně, jeho syrový interiér bývalé trafo stanice si na nic nehraje. Navíc má krásnou terasu, kterou využijeme pro odpolední warm-up. Více podorbnějšíc informací lejce dohledáte na našem webu http://nv4.neoviolence.net, který jsme vytvořili speciálně k tomuto výročí, kde máte také možnost si rezervovat výhodné combo vstupné pro sebe, své přátelé a blízké.

Exclusivni mix od Dmitryho  https://soundcloud.com/dmit-ry/dmit-ry-daynnights-promo-mix


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.