Share |

Homo Relicto – hudební album na pomoc ohroženým papouškům!

 
Hudební projekt Kākāpō vydal album Homo Relicto, kterým chce podpořit kriticky ohrožené papoušky Kakapy soví z Nového Zélandu. Výtěžek z prodeje bude totiž věnován organizaci, která se o vzácné tvory stará.
 
Kākāpō už v loňském roce rozvíjel obdobné aktivity coby pouliční busker v ptačí masce – peníze vybrané hraním pod širým nebem poslal papouškům. Přes zimu ovšem venku hrát nelze, a tak se rozhodl nahrát benefiční album.
Tématem nahrávky Homo Relicto (člověk odcházející) je role tzv. „nejinteligentnějšího zvířete“ na této planetě. Při současném životním stylu většiny lidské populace totiž není ohrožen jen papoušek, jehož existuje posledních 126 jedinců, ale i samotný člověk, kterého se vyskytuje mnohem více exemplářů.
A protože se Kākāpō stará o biodiverzitu, je pestrá i jeho hudba. Na desce Homo Relicto naleznete koketování s filmovou hudbou, jazz rock, ale i ambient spojený s poezií. Její poslech vás v padesáti minutách provede od Starého zákona po ten Nejnovější, v druhém dotisku třetího vydání. Základními vyjadřovacími kameny jsou po celou dobu kytary: klasická, elektrická a basová.
 
Album si můžete poslechnout nebo v digitální podobě pořídit zde: http://kakapo.bandcamp.com/ ; jako bonus si tamtéž můžete zdarma stáhnout předchozí EP Poslední Vánoce a poslední Nový rok (2011).
Fyzický nosič Homo Relicto bude k dostání buď ve standardní podobě anebo v leporelové edici na koncertech a od jara 2013 pak opět kdesi po ulicích Prahy. Pokud vás hudba projektu Kākāpō neosloví, i tak můžete podpořit papoušky přímo na adrese: http://www.kakaporecovery.org.nz/index.php?option=com_content&view=article&id=112&Itemid=225
 
Aktuality o činnosti a vystoupeních: http://bandzone.cz/kakapo
 
Youtube video: http://www.youtube.com/watch?v=2qKXtHZa2pM&feature=youtu.be
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.