Share |

Fotbalisti dostali lekci od DJek

foto Puma

Dvacet nejlepších českých fotbalistů a jedenáct českých DJek – taková společnost se včera sešla v PUMA Social Club Storu. Pánové z reprezentace si poprvé v životě vyzkoušeli, jaké to je, být DJem. 
 
„Chtěli jsme klukům udělat první večer po příletu do Čech trochu jiný, abychom nebyli na hotelu. Přišla nabídka, abychom si v Puma Social Clubu vyzkoušeli mixování hudby. Dali nám k dispozici jedenáct nejlepších DJek a holky učily kluky mixovat,“ popsal netradiční akci manažer reprezentace Vladimír Šmicer.   
 
„V PUMA Social Club Storu se ději netradiční workshopy a kreativní večírky pravidelně. Navrhovali jsme tady boty a mikiny, tiskli designy na trička, pořádali seminář pro DJe... V rámci PUMA DJ Labu pro fotbalovou reprezentaci se v PUMA Social Club Storu poprvé reálně setkaly lifestylový a sportovní svět. Dopadlo to skvěle, myslím, že na to všichni budeme ještě dlouho vzpomínat,“ řekla DJka IM Cyber, která je zároveň ambasadorkou Pumy. 
 
První část výuky DJingu probíhala na tabletech se speciální mixovací aplikací. Každá DJka si vzala na starost dvojici hráčů a vysvětlila jim základní principy DJingu. „Učili jsme je cítit a míchat hudbu na jednoduché aplikaci, pak jsme to zkoušeli na gramofonech a CDčkách,“ vysvětlila DJ Ladida. 
 
Všichni hráči se postupně vystřídali na pódiu, kde byla připravena reálná DJská technika. „Vyzkoušeli jsme si mixážní pult a musím říct, že na první pohled to vypadá hodně jednoduše, ale když sem se za to postavil, tak se mi potvrdil pravý opak,“ popsal pocity Petr Jiráček. „Byl jsem ve dvojici s Michalem Kadlecem a docela jsme pohořeli. Hlavně Káca to strašně kazil,“ utahoval si Jiráček ze spoluhráče. „Nejtěžší je to načasovat. A když to nesedí, tak to posunout. Já asi nemám hudební sluch, takže to moc neslyším. Když už jsem si myslel, že to bylo dobře, tak jsem byl opravený, že to nebylo. Je to těžký,“ doplnil Jiráček, s čím se za mixážním pultem nejvíc pral.  
 
„Byly to trochu nervy, trefit se do rytmu,“ přizvukoval Marek Suchý. Ale snad jsme to trefili. Byli jsme s Lafim výborný. Odvedli jsme dobrý výkon,“ pochválil s úsměvem Suchý sebe i kolegu Davida Lafatu. „Člověk je víc zpocený než na hřišti. Je tam moc čudlíků a všeho. Ale DJka Laydee Jane nám poradila, takže jsme to zvládli celkem obstojně,“ hlásil Tomáš Sivok, který za DJský pult nastoupil s Matějem Vydrou ve stylových kšiltovkách. „Chtěli jsme se odlišit, abychom získali nějaký body navíc, ale myslím, že nám to moc nepomohlo,“ popsal Sivok, jak chtěli v interní soutěži o nejlepšího DJe získat hlasy za styl od poroty složené z Vladimíra Šmicera, Michala Bílka a Jana Kryšpína z Pumy. 
 
Kvalitním výkonem si byl jistý Jaroslav Plašil a i za Tomáše Hübschmana s širokým úsměvem hecoval ostatní: „Budete to mít těžké, abyste nás sesadili z trůnu.“ Vystoupení svých svěřenců zhodnotil na závěr za celou porotu Vladimír Šmicer: „Něco se povedlo a něco ne, ale kluky to bavilo a to byl ten cíl. Jako nejlepší dvojici jsme vyhlásili Davida Limberského s Frantou Rajtoralem, protože bylo vidět, že si to za tím mixážním pultem hodně užívali.“ Ocenil tak především to, že se vítězná dvojice pouštěla za bouřlivých reakcí ostatních fotbalistů i DJek do divokého scratchování. 
 
„Kluci začali cítit hudbu a rytmus. My jsme měly zážitek a myslím, že i kluci byli nadšený. Snažili se to pochopit a měli pro to cit,“ pochválila DJ Ladida své žáky Stanislava Tecla a Libora Kozáka. „V tréninku jim to šlo dobře, i při samotném hraní to dali důstojně,“ dodala.
 
DJky, které učily reprezentaci mixovat hudbu: Adelight, Elite, IM Cyber, K.Sandra, Ladida, Laydee Jane, Lillou, MaryEn, Mary Love, Nika 77.
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.