Share |

JINÉ oblečení pro děti: Představujeme značku Spookid

foto spookid

Je vaše dítě pankáč? Nechcete mu kupovat jen dupačky s medvídkama a kytičkama? Máme tip na českou firmu, která to dělá jinak.
Její zakladatelé nám ji představili svými slovy:
"Myšlenka vytvořit alternativní značku oblečení pro prcky nás napadla někdy na podzim roku 2010. S (tehdy ještě) přítelkyní jsme totiž na prahu třicítky samozřejmě začali uvažovat i o tématu "děti" - a protože nás mainstreamový konzum prostě nebaví a nestačí nám ani v muzice, ani jinak v životě, odmítnul jsem představu, že by naši potomci měli pobíhat po světě v nějakých uniformách z centrální fabriky na mimina (holčička=růžová, chlapeček=modrá). A protože u nás ani v zahraničí moc jiných variant nebylo, rozhodli jsme se s tím něco dělat a zkusit to změnit. Částečně i proto, že jsme kolem sebe měli jak lidi, kterým by se takovýhle oblečky mohli líbit, tak šikovný designéry.

Máme rádi "morálně čistý" věci, takže když už jsme se do toho pustili, chtěli jsme to mít přesně takový. Takže kvůli tomu máme český látky i nitě s atestama, český švadleny, tiskneme to zdravotně nezávadnejma barvama u osvědčený tiskárny - prostě všechny dodavatele známe, takže to máme celý přímo pod kontrolou a víme, že je to kvalitní a dobrý. Jasně, určitě by bylo levnější si to nechat vyrobit a potisknout někde v Číně, ale zaprvý nad tim člověk nemá kontrolu a zadruhý ty dětský práce tam ve fabrikách... z toho bychom prostě neměli radost. A abychom udělali nějaký dobrý skutek, jde z každýho prodanýho kousku 10 Kč na UNICEF na projekt Adoptuj panenku.

Kromě Spookida nás pořád stejně baví muzika; vyšli jsme z punkovejch kořenů, ale posloucháme teď spoustu různý alternativy - hlavně postpunk, alternativní elektroniku, horrorpunk, míchanice elektroniky s rockem, indie, věci z gotický scény, mantracore a tak. Joy Division, The Damned, Killing Joke, Mindless Self Indulgence, The Cure, Nine Inch Nails, The Sisters of Mercy, Alaverdi, z tuzemských třeba Phosgene Girls, slovenský The Last Days of Jesus...
Taky filmy (máme slabost pro Lynche, Švankmajera a podobný) a horory, což je ale asi poznat i z našich potisků, který jsou často narážky na nějaká horory nebo kapely. Já se taky motám kolem pořádání různejch alternativních parties i koncertů, mám nějaký hudební projekty, do toho s kámošema jednou ročně pořádáme asi největší českej pravidelnej flashmob Zombie Walk... prostě se snažíme podporovat cokoliv, co lidi odlepí od televize, kompů a Facebooků taky do nějakýho reálnýho (a pokud možno aspoň trochu kreativního) světa."
Všechny spookidí modely najdete na spookid.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.