Share |

Je-li vám 3D málo, zkuste 5D kino

foto: pořadatel

V Galerii Harfa dnes začíná provoz nejnovějšího trendu ve filmovém světě – 5D kina. Diváci si mohou vychutnat nejenom trojrozměrný obraz a Hi-Fi zvuky, které znají z běžných 3D kin, ale získat i něco navíc, co iluzi reality téměř dokonale navodí – například zažít „skutečnou“ bouřku, nárazový vítr, „myší“ efekt a spoustu dalších jedinečných zážitků. To vše díky unikátní technologii pohybujících se a vibrujících sedaček, které diváka doslova vtáhnou do děje.

Návštěvníci kina si mohou vybrat z pestré nabídky filmů, které osloví jak mladší, tak i starší generaci a rodiny s dětmi. Milovníci mimozemských civilizací si mohou užít Meziplanetární výlet nebo Star Track a pro ty, kteří se rádi bojí, je určen film Halloween. Pro děti je připraven Svět hraček, nádherný zážitek v hračkářské horské dráze v miniaturním světě hraček. Ti, kteří mají rádi ještě větší adrenalin, ocení jízdu v Ledovém světě nebo U-Boat Adventure – společně se členy ponorky prožijete bojové situace a budete vzdorovat nepřátelům jak nad vodou, tak i pod vodou.

5D filmy jsou oproti těm běžným o hodně kratší, obvykle trvají od 5 do 15 minut. Důvody vysvětluje provozovatel 5D kina v Galerii Harfa, Marek Krutý. „Filmy v 5D jsou krátké kvůli pohybům sedaček, které společně s 3D obrazem a kombinací efektu zapůsobí na diváka tak, že ho to opravdu vtáhne do děje filmu jako do reality. Málokdo by ale v reálném životě vydržel třeba 20 až 30minutovou jízdu na kolotoči a tomu byla přizpůsobena stopáž filmů. Proto je formát 5D ve světě stále vnímán jako atrakce, ale začínají se už vyrábět i delší filmy, u kterých se ale zmenšuje frekvence pohybu sedaček.“

5D kino v Galerii Harfa se nachází ve zvýšeném patře naproti pobočce České spořitelny a je otevřeno každý den od 9 do 21 hodin. Za jeden film zaplatí návštěvníci 99 Kč, za 2 filmy 170 Kč a za 250 Kč mohou shlédnout 3 filmy a k tomu dostanou ještě vstupné na 1 film zdarma. 5D kino nabízí také rodinné vstupné za 299 Kč.

www.galerieharfa.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.