Share |

Jarní kvítí Piazzetu a Mosaic House rozsvítí

foto: pořadatel akce

Dyzajn market, prodejní výstava autorské tvorby českých návrhářů a designérů
Piazzeta Národního divadla, Praha 1; MOSAIC HOUSE - Design & Music Hostel (Odborů 278/4, Praha 2)
22. 3. 2014, 10:00 - 19:00
 
Nový rok a s ním staronový Dyzajn market
V čem bude nový a v čem zůstane „starý dobrý“? To vše se dozvíte v sobotu 22. března 2014 na piazzetě Národního divadla, kde už po dvanácté rozkvete prodejní výstava autorské tvorby nejen českých a slovenských, ale tentokrát i maďarských návrhářů a designérů.
 
Jelikož se na Dyzajn market hlásí stále více a více účastníků, rozhodli jsme se rozšířit, a to do prostoru hostelu MOSAIC HOUSE, kde se navíc po skončení prodejní akce bude konat Dyzajn market AFTER PARTY, na kterou Vás všechny srdečně zveme. Prostory jsou od sebe vzdáleny cca pětiminutovou chůzí. 
 
Na piazzetě nebude chybět bohatý doprovodný program, divadlo pro děti, módní přehlídky a hudební vystoupení nově se rodící hudební hvězdy Kataríny Landlové s kapelou. Těšit se opět můžete i na nezapomenutelný gastronomický zážitek, který zajistí četné stánky s občerstvením. V MOSAIC HOUSE zase můžete poobědvat a popít v La Loca MUSIC BAR & LOUNGE, zúčastnit se workshopu a naučit se něco nového a tvořivého.
 
Dyzajn
Dyzajn marketu se opět zúčastní zvučná a zavedená jména. YAXI TAXI s dámskou i pánskou módou, ATOM RAT se streetovou módou, obchůdky Kuráž a Julius FashionShop, Young Primitive, muži zbožňovaný Nathan Heilmann s nezničitelnými kalhotami, sportovní spodní prádlo Skafandr, království sukní Akari, punčocháče PipiPunk, smaltové brože Haneri, diáře a sešity ...little illustrations, designový porcelán ze Studia Malíská, origami šperky atelier MATE, steampunkové šperky skynet, kabely a batohy Playbag, krásné Krasohledy, kabelky a tašky z bezpečnostních pásů ZasPas. V Mosaic House vás budou netrpělivě očekávat například: šperky 2d3D,  balzámy na rty Rose and Lips,  luxusní spodní prádlo Page Underwear či návrhářka Barbora Fialová.
 
Nováčci
Každý Dyzajn market představuje i nováčky a tentokrát jich je skutečně hodně, zde je pár tipů. Všem ženám, které milují šaty a ženskost 50. let zaplesá srdce u stánku Zlatá Padesátá, pánové si mohou udělat radost elegantním motýlkem od ALEX MONHART. Svým ratolestem můžete vybrat parádní model u Not Just Mom a ještě pořídit malou radůstku na hraní u Švambi. A když už jsme u těch hraček, i dospělí si rádi hrají – co se takhle vrátit zpátky do dětských let a zahrát si pexeso s pexOeso? Maminky si určitě rády vyzkouší pohodlnou módu u Stromli. A ti, kteří mají rádi trička s vtipným potiskem, by měli svou pozornost zaměřit na HURA. Pokud jste shodili nějaká ta kila po Vánocích a padají Vám kalhoty, je nejvyšší čas pořídit si pásek od rebelt. Píšete raději na papír než do počítače? Pak se určitě podívejte k VOALA, kde na Vás čeká spousta bločků, které jsou přátelské k přírodě a ještě dobře vypadají. Malá umělecká díla na prst představí Tomáš Miškovič. Milovníci minimalistických šperků budou nadšeni ze šperků Yaya's. Dekorujete si rádi své obydlí? Pakliže ano, stavte se u Poster LAB pro plakát, který rozveselí i tu nejsmutnější stěnu, či pro lustr od Handmade decorating. A komu již český a slovenský design nestačí, tak se může jít podívat do velkého stánku, který bude sdílet několik maďarských návrhářů, kteří se sjednotili pod jméno Hungarian Designers.
 
Doprovodný program
Také naše tradiční divadélko pro děti a rodiče Buchty a Loutky si pro malé účastníky připravilo zbrusu nové představení – pohádku Skřítek. Hrát se bude od 10:30.
 
Od 12:00 se můžete těšit na dva bloky módních přehlídek. Na mole se předvede Yaxi Taxi s dámskou a pánskou módou, Barbora Fialová s elegantními modely pro ženy, B.K. design s veselými tričky a značka Czech Losers, pod kterou je podepsán herec Martin Písařík. Modelky budou nalíčeny Make-up Institute Prague a načesány salonem Franck Provost.
 
Chcete si z Dyzajn marketu odnést malou fotovzpomínku? Pokud ano, tak se přijďte vyfotit  kdykoli v čase 14:00 - 17:00 do nejzábavnější fotobudky ve vesmíru. Ptáte se, o co jde? Fotonaut je úplně jednoduše fotobudka bez budky. Moderní přístroj čistého designu, který dokáže fotit a zároveň vám umožní si fotku rovnou zdarma odnést, či si ji hned z místa poslat na e-mail.
 
V 18:00 začne koncert Kataríny Landlové s kapelou, finalistky soutěže ČESKO  SLOVENSKO MÁ TALENT.
 
Dále vás, od 20:00 zveme do Mosaic House, kde se uskuteční after party. Těšit se můžete na vystoupení kapely Aqua Jazz a DJ Marcose Neryho. Vstup zdarma!
 
Občerstvení
Tradičně si můžete pochutnat na kvalitním jídle a pití ve stánku Café Jericho. Pokud budete mít velký hlad, dejte si pořádný hamburger u ANTHR. Kdo je na sladké, určitě by neměl minout Cukranda, kde si, kromě sladkostí pro sebe, může pořídit i speciální sušenky pro svého čtyřnohého mazlíčka.  Na vydatné slané, či sladké palačince si můžete pochutnat u Galetky. Která čokoláda je lepší - ČO-XO, nebo Chocomaze? Posuďte sami. Pokud vám dojde energie, určitě si nenechte ujít šálek výborné kávy od mamacoffee. U stánku Upekla si můžete vychutnat dortík a u Mlsné Káči musíte zkusit levandulovou bábovku. A pokud byste sladkého neměli dost, tak si můžete na domácí mlsání pořídit makronky od sweeties.
 
Grafika
Další novinkou je nová vizuální identita Dyzajn marketu, o kterou se postaralo studio FRVR – Dan Friedlaender a Jan Vranovský.  „Nový vizuál Dyzajn marketu je jednoduchý, čistý, hravý, velmi univerzální, snadno použitelný a snadno se rozvíjí. Pevně věříme, že pořadatelkám poskytne vhodný nástroj pro účinnější komunikaci s veřejností a stane se nedílnou součástí celé akce."
 
DM podporuje
Na jarním Dyzajn marketu budou opět podpořeny neziskové organizace Elpida pro seniory a dobročinné obchody domova Sue Ryder.
 
„Přivítejte jaro na piazzetě Národního divadla i v MOSAIC HOUSE, pětiminutovou procházkou od sebe. Vězte, že pokud nebude příroda ještě probuzená, kvítí a jarních motivů na Dyzajn marketu najdete spoustu!“ Dodává Terezie Tunková, hlavní organizátorka akce.
 
Vstup zdarma // Bezbariérový přístup // Děti a psi vítáni // Odpad tříděn
 
Více na www.dyzajnmarket.com, www.facebook.com/dyzajnmarket


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.