Share |

Vzpomínky na NORMÁLNÍ pleť

NORMÁLNÍ NEEXISTUJE!!!

Mladší čtenářky tomu už ani neuvěří.
Starší možná, možná vzpomenou.
Bývávaly doby, kdy bylo možno koupit si přípravky na NORMÁLNÍ pleť.
 
Ano, to skutečně kdysi existovalo, a člověk mající pokožku bez nějakých trablů prostě šel a daný přípravek si koupil a bylo. Cítil-li s eobzvláště rozmařile, pořídil i něco pěsticího navíc, pro extra péči.
Dávno již tomu. Model "vsugerujeme vám, že máte PROBLÉM, a že jedině my vás ho za drobný obolus zbavíme," kterému se smávala již má nebožka maminka před desítkami let, se rozbujel do biblických rozměrů. NORMÁLNÍ UŽ NEEXISTUJE.
 
Nehádejte se, problém máte; a když nemáte, vyrobí vám ho výrobci přípravků a kosmetičky v dojemné shodě snadno a rychle. Podle mých empiricky ověřených poznatků není vůbec možné, abyste se setkali s kosmetičkou či osobou podobné profese a nedozvěděli se o celé plejádě problémů, které má pleť - vaše, nebo kohokoli jiného - a které je ihned nutno řešit pomocí speciálních, přiměřeně drahých přípravků.
Je těžké projít si regály v drogerii a najít cokoli, co by neobsahovalo speciální látky na ŘEŠENÍ PROBLÉMU. Musíte cítit strach, paniku a potřebu řešit trabl, ne prostou potřebu koupit si normální věc, nebo se pro potěšení pěstit. NEJSTE NORMÁLNÍ. 
 
Je úplně jedno, že žádné obtíže nepociťujete. Problém máte, a samozřejmě jste s ním, óóó, přišli za pět minut dvanáct; máte ovšem štěstí, narazili jste na tu pravou (kosmetičku), která bude tak přeohromně laskavá a za pouhých XXX korun vám ráčí pomoci od té hnusoby, díky které za á vypadáte jako stoletá zrůda, za bé si škodíte tím, že děláte všechno špatně (dělat všechno špatně znamená nedělat to, co je podle dotyčné psolední týden v módě).
 
To, co jediné vám odpomůže od jisté zkázy a od toho, aby od vás za týden malé děti na ulici prchaly v hrůze s křikem POMOC, OBLUDA, se ale mění v čase. Musíte si kupovat furt nové věci. Bývá to výtažek exotické rostliny / řasy, díky kterému se v jeho domovině dožívají lidi 666 let v dokonalé kráse, jindy výpotek žláz nějakého nebohého zviřátka, případně zázračný přístroj (žehlička na vrásky, lampa). Ustupuje obliba chlorelly, zdá se, trochu méně jede moře, ale o to dražší jsou "lokální" a zaručeně bio věci, které "už naše babičky" atakdále.
Poslední měsíce děsně frčí PŘEKYSELENÍ ORGANISMU. Správná bio fanatička vám kromě nutnosti olepit se bio šípkama řekne, že máte překyselené tělo. Když oponujete, že, slovy lékaře "kdybychom měli překyslená těla, ležíme na metabolické jednotce v nemocnici," získáte cenných 15 minut ticha, protože správná hlasatelka Jediné Pravdy takové kacířství jen tak nerozdýchá, ale její přesvědčení nezměníte. A to překyselení může za ty tucty imaginárních trablí. Ty lze přitom generovat v podstatě náhodně - zjistila jsem, že když biokosmetička nenajde žádné obvyklé věci jako nedostatečnou hydrataci, děsivé vrásy, odporné uhry apod. a neví kudy kam, řekne vám, že vaše pleť je NEŠŤASTNÁ. A hádejte se:))))
 
Máte smůlu, jste odsouzeni ke zkáze. Můžete si stokrát myslet, že vaše kůže je ok, a můžou si to myslet i všichni kolem, jenže vy a) musíte "léčit" domnělý problém, b) máte ještě další trable, c) ONA zná lék, ale když nezabere, je to vaše chyba. To je obzvlášť vtipný a neprůstřelný argument, který milují i mnozí vyznavači alternativní medicíny: Když někdo zkouší jejich výrobek a nefunguje mu, NENÍ to nikdy chyba výrobku, natož prodejce. Můžete za to VY! A když kladete odpor, CELÉ SI TO JEN ZHORŠÍTE a než se nadějete, budou nešťastné všecky kůže ve známém vesmíru. Leda kdybyste si koupili tady ten kelímek...
 
 
foto jar


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.