Share |

Jak dál, Evropo? Iveta Radičová a Friedrich Wilhelm Graf v debatě o solidaritě Evropě

repro k akci

Další pokračování debaty o Evropě, tentokrát se slovenskou socioložkou a bývalou premiérkou a německým teologem a religionistou, bude věnováno základním otázkám solidarity a nárokům, které s sebou společenství států nese. Debatu pořádá Goethe-Institut v Praze, 3. prosince od 19 hodin. Vstup zdarma. Více informací na: www.goethe.de/praha

 

Diskusní řada Jak dál, Evropo? pořádaná Goethe-Institutem se v debatách s českými a zahraničními experty věnuje evropské tematice z několika perspektiv a navazuje na loňskou diskusní řadu V co věříš, Evropo?. Ta se zamýšlela nad tím, jaké je ideové jádro evropské společnosti.

 

Prosincová diskuse je v pořadí již třetí debatou z cyklu zaměřeného na evropská témata, první proběhla na jaře za účasti dlouholeté předsedkyně Spolkového ústavního soudu a bývalé prezidentky Goethe-Institutu, Jutty Limbach, a Elišky Wagnerové a věnovala se otázce suverenity v Evropě. V listopadu diskutovali hosté o postoji Polska a jeho roli v Evropě.

 

3. prosince se uskuteční zatím poslední diskuse, jejímiž hosty budou slovenská socioložka a bývalá premiérka Iveta Radičová spolu s německým teologem a religionistou Friedrichem Wilhelmem Grafem.

 

Místo konání: Goethe-Institut, Masarykovo nábřeží 32, 2. patro

Termín: 3.12.2012, 19:00

Moderace: Tomáš Němeček, Lidové noviny

Vstup zdarma. Slovensky a německy s překladem do češtiny.

Pro více informací sledujte průběžně internetové stránky www.goethe.de/praha

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.