Share |

Hanson Brothers, druhá tvář NoMeansNo, zahraje na Flédě

foto: pořadatel

V úterý 27. března zahraje na Flédě kanadská punk rocková kapela Hanson Brothers, postraní projekt NoMeansNo. Jako hosté vystoupí rovněž kanadští Invasives.

Kapela Hanson Brothers vznikla v roce 1984, kdy se tři členové kapely NoMeansNo, konkrétně bratři John a Rob Wright spolu s Tomem Hollistonem, rozhodli, že jedna kapela je zkrátka málo.

Název kapely je odkazem na kultovní americkou hokejovou komedii Slap Shot z roku 1977 s Paulem Newmanem v hlavní roli. Hokejová inspirace se ovšem nezastavila jen u názvu, ale zasáhla i vizuální image kapely a prosákla také do textů. Není tedy divu, že si jejich hudba vysloužila přezdívku „puk rock“.

Diskografie Hanson Brother obsahuje čtyři desky, z toho tři studiové (1992, 1996 a 2002) a jedno koncertní (2008), nepočítaje několik EP a velkou řadu různých kompilací, na kterých se jejich skladby v průběhu let objevily. V roce 2000 si jejich muzika rovněž našla cestu na soundtrack tematicky spřízněné videohry NHL Rock The Rink.

Jako předkapela zahrají jejich krajané Invasives. S Hanson Brothers ovšem nesdílí jen zemi původu, ale také město (Vancouver), žánr (punk rock), počet členů (tři, nepočítáme-li turné bubeníka Hanson Brothers Mika Branuma) a dokonce i sourozenecké vztahy v kapele (dva bratři a jeden kamarád). Svoji hudbu prezentují jako čistý punk rock zbavený tradičních klišé a rokenrolových parádiček.

Více informací na:
http://www.myspace.com/hansonbrotherscanada
http://www.nomeanswhatever.com/
http://www.invasives.ca/
http://fleda.cz/

Hanson Brothers (CAN)
Místo: klub Fléda, Štefánikova 24, Brno
Datum: 27. 3. 2012
Start: 20:00 hod.
Vstupné: 250 Kč (na místě) / 300 Kč (předprodej)
Host: Invasives (CAN)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.