Share |

Jazzový mistr Erik Truffaz v září na Flédě

foto Fléda

 
Erik Truffaz, moderní jazzová ikona, se vrací na Flédu, aby přestavil svoje poslední album In Between.
 
Švýcarský trumpetista se po třech kosmopolitních deskách (Paris, Mexico, Benares), na kterých se podíleli hudebníci jako Murcof, Sly Johnson či Indrani Mukherjee, navrací zpět ke svému starému kvartetu, jenž stál za dnes již zlomovým albem The Dawn z roku 1998. Jedinou výjimkou je to, že Patricka Mullera vystřídal Benoît Corboz, jejich dlouholetý zvukař.
 
Nebyl to od Truffaze ale spíše krok zpátky? Určitě ano, ale jen proto, aby měl větší místo k rozběhu a následnému skoku, kterým deska In Between bezesporu je. Album ovšem není o tvrdém přistání zpátky na zem, ale — jak už samotný název desky napovídá — o okamžiku mezi odpíchnutím a dopadem, o okamžiku, kdy tělo ztrácí veškerou oporu. A nebyl by to Erik Truffaz, kdyby si k albu nepřizval nějakého hosta. Tím se tentokrát stala vokalistka Sophie Hunger, která propůjčila svůj hlas hned dvěma skladbám: Let Me Go! a cover verzi písně Dirge (původně od Boba Dylana), která je skvělým doplňkem celé desky.
 
Album je někdy popisované jako temné či melancholické, jindy zase jako veselé a optimistické. Ale znáte to, dva tisíce uší, tisíc chutí a pravda bude někde mezi, někde In Between. Proto všem doporučujeme přijít 29. září na Flédu a posoudit podle sebe.
 
koncert: Erik Truffaz
 
29. 9. 2011
Fléda, Brno
 
Předprodej: 350 Kč
Na místě: 390 Kč
Start: 20.00 hod.
 
http://www.eriktruffaz.com/ 
 
 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.