Share |

Google Glass končí? Ne tak docela

Google končí se současnou podobou svých brýlí.
 
(Redakční test výrobku, který jsme 10 dní používali, najdete TADY)
 
Brýle Glass se nikdy neprodávaly v běžných obchodech. Oficiálně byla i jejich nejchytřejší verze jakousi veřejnou betou a nikoli normálním produktem, který si koupíte jako mobil. Několik měsíců od května 2014, se prodávala veřejnosti v USA a dalších zemích, k nám se dostalo jen pár kusů.
Problémů měly brýle nemálo, hlavním byla podle mnohých nestabilita systému (s tou jsme u našeho kudu problémy neměli) a malá výdrž baterie (to potvrdíme; jestliže se něco, co má fungovat kontinuálně, vybije v podstatě za chvilku, je něco špatně). Kvalita fotek a videí nebyla nic moc a brýle se po pár minutkách hodně zahřály - to nepotěší, ale očekáváme, že se to s vývojem technologií zlepší.
Neznamená to ale, že žádné brýle od Googlu už nikdá nebudou. Server TechCrunch uvádí, že se chystá nová verze. Podle BBC se přestanou přijímat objednávky na současnou verzi, ale vývoj půjde dál.
Oficiálně bylo sděleno, na vývoj nové podoby brýlí dohlíží Tony Fadell, jeden z otců iPodu. Reálně to tedy nevypadá jako totální konec, o kterém splašeně kvokají bulvární média, ale spíš jako výraznějši předělávání produktu, který přes některé trable slibuje mnohé.
A co na to Google? "Budujeme pro budoucnost. Až budou nové verze Ģoogle Glass připraveny, ukážeme vám je. Zatím nenakukujte," uzavírá rozverně svou ofigiální informaci pro testery i veřejnost na g+. Tak jo.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.