Share |

Festival španělské kultury Ibérica ozdobí flamenková tanečnice Belén López

foto: pořadatel

Hlavním lákadlem a zároveň velkolepou tečkou programu letošního devátého pokračování festivalu španělské kultury Ibérica se stane fenomenální tanečnice a nastupující flamenková superhvězda Belén López. V rámci tradičního festivalu, jenž kromě Prahy nabízí to nejlepší ze současné kultury Iberského poloostrova rovněž v Brně, Boskovicích a Letovicích, oslní tato diva svým šarmem a nespoutanými tanečními kreacemi 17. srpna v pražském Divadle Hybernia. Belén López se představí za doprovodu vlastní kapely v programu „Tiempos“. V prodeji jsou poslední volné vstupenky za cenu od 490 Kč prostřednictvím sítě Ticketportal nebo na pokladně Divadla Hybernia. O den později 18. srpna pak vystoupí na nádvoří boskovického zámku a svým živým projevem udělá pomyslnou tečku za celým festivalem. Více informací na www.iberica.cz.

Nejnovější program Belén López s názvem „Tiempos“ (Časy) vkusně kombinuje flamenko, tango a španělskou klasickou hudbu. Hlavní protagonistce tak nabízí širokou paletu možností k tanečnímu vyjádření. Belén se netají tím, že její hlavní inspirací je legendární flamenková tanečnice Carmen Amaya, jejíž vliv ovšem dokázala přetavit do vlastního stylu ovlivněného nejrůznějšími kulturami i klasickým baletem. „Tiempos je více než pouhá flamenková show,“ vysvětluje dramaturg festivalu Ibérica Petr Vít a dodává: „Nabízí moderní taneční fúzi - flamenkově impulzívní, tangově frivolní i klasicky elegantní.“

Ve svém živlu, tedy ve víru tance na jevišti, občas nápadně připomíná svůj největší vzor, flamenkovou legendu Carmen Amayu. Z plagiátorství ji však nikdo obviňovat nemůže, jako talentovaná nositelka odkazu jedné z největších osobností historie flamenka už ve velmi mladém věku nalezla svůj vlastní neopakovatelný styl.

Belén López při tanečních kreacích doprovodí zpěváci Pedro Jiménez a Antonio Fernández, kytaristé Carlos Jiménez a Aquilino Jiménez, Diego Villegas na flétnu a El Chispas na perkuse.

Ukázka tanečního vystoupení Belén López je k dispozici na http://www.youtube.com/watch?v=Tf37wiJhXxU nebo http://www.youtube.com/watch?v=OoIQ853TPHA nebo http://www.youtube.com/watch?v=QvHLRmL347U

IBÉRICA 2012

PROGRAM KONCERTŮ

17.8.
Praha, Divadlo Hybernia, 19.30
Belén López
& Flamenco Group

vstupné (předprodej/na místě): 490,- Kč až 1990,- Kč/600,- Kč až 1500,- Kč

18.8.
Zámek Boskovice - nádvoří, 19.30
Belén López
& Flamenco Group

Závěrečný festivalový galakoncert v podmanivé atmosféře boskovického zámku.
vstupné (předprodej/na místě): 290,- Kč stání a 390,- Kč sezení/350,- Kč stání a 450,- Kč sezení
Od cca 17:30 ochutnávky španělských vín a specialit v prostorách Zámku Boskovice.

Boskovice, Zámecký skleník, po skončení hlavního programu
Závěrečná festivalová afterparty
včetně ochutnávek španělských vín a specialit
vstupné: zdarma
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.