Share |

Festival Pozdní sběr je už dnes

Vystoupí např. Dva, Jablkoň, Luno, Ester Kočičková, Václav Koubek, Iván Gutiérrez nebo Martina Trchová.

Ivan Trojan, Ester Kočičková, Jablkoň a Petra Soukupová spojí v listopadu své síly, aby pomohli lidem, kteří trpí cystickou fibrózou. Vrozená nemoc zasahující dýchací a trávicí systém nedovolí svým nositelům žít o mnoho déle než do 32 let. Charitativní multižánrový festival Pozdní sběr chce na tuto opomíjenou nemoc upozornit a věnovat výtěžek z akce Klubu nemocných cystickou fibrózou. Vloni návštěvníci této společnosti věnovali 140 tisíc korun.
Festival Pozdní sběr představuje jednodenní charitativní přehlídku převážně domácí nezávislé hudební scény doplněnou o divadlo, tanec, autorské čtení nebo o festivalové tržiště.
6. ročník festivalu se uskuteční v sobotu 10.11. v pražském klubu Rock Café a bude probíhat od 15.00 v prostorách celého klubu. Hudební vystoupení v dolním sále klubu doprovodí program vedlejší scény, která se bude nacházet v horním sále Rock Café a festivalové tržiště v horním foyer klubu.
Vystoupí např. Dva, Jablkoň, Luno, Ester Kočičková, Václav Koubek, Iván Gutiérrez nebo Martina Trchová. Ve vedlejší scéně se představí taneční uskupení Vertedance, divadelní soubor Anička a Letadýlko nebo autorské čtení spisovatelky Petry Soukupové. Ve večerních hodinách se budou promítat ozvěny Anifestu 2012. Letošní ročník obohatí také zveřejnění dokumentárních videospotů týkajících se problematiky Cystické fibrózy.
Výtěžek z festivalu bude letos předán Klubu nemocných Cystickou fibrózou (Klub CF). Odevzdá se mu 100% z vybraných peněz ze vstupného a část výdělku z festivalového tržiště. Veškeré provozní náklady se hradí ze sponzorských darů a dotací.
Cystická fibróza je závažné dědičně podmíněné onemocnění postihující zejména dýchací a trávící systém. Dětem s Cystickou fibrózou se říká slané děti, mají totiž výrazně slanější pot. Nemocní potřebují intenzivní léčbu každý den po celý život. Cystická fibróza je v současnosti nevyléčitelná. Polovina nemocných v České republice se dnes dožívá 32 let.
Festival svými skromnými rozměry vytváří uvolněnou atmosféru a pro návštěvníky je nejen místem jejich setkání v dramaturgicky zajímavém programu, ale i okamžikem, kdy svojí přítomností přispívají na užitečnou aktivitu.
Vstupenka na festival je k dispozici v předprodeji v síti TICKETSTREAM, v předprodeji klubu Rock Cafe nebo ke koupi přímo v den konání akce.
Myšlenka festivalu vznikla již v roce 2004 a jejím hlavním záměrem bylo věnovat vždy nějaké charitativní organizaci či nadaci výtěžek z festivalu. V předešlých letech od nás obdrželi výtěžek např. Dětské krizové centrum, Nadace Jedličkova ústavu, Prolomené ticho nebo Klub CF. Věříme, že myšlenka tohoto festivalu bude nadále pokračovat a diváci budou spokojeni nejen s hudební nabídkou, ale také se záměrem celé akce.
www.pozdnisber.net
www.cfklub.cz
www.rockcafe.cz

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.