Share |

Loutky v nemocnici pomáhají dětem

logo

Občanské sdružení Loutky v nemocnici již osmým rokem zpříjemňuje pobyt dětí v nemocnicích a léčebnách prostřednictvím loutkového divadla, her a písniček. Od loňského roku pomáhá zapomenout na trápení spojená s pobytem na nemocničním lůžku po celé republice a ročně uskuteční více jak 200 návštěv.

 Ani v letním období loutky nezahálí. Navštěvují dětská oddělení kde je o prázdninách ještě větší nuda než jindy a také specializované tábory dlouhodobě nemocných dětí. „Tradičně hrajeme na táborech Kliniky dětské hematologie a onkologie FN Motol a tuto neděli poprvé zavítáme na specializovaný tábor pro malé hemofiliky v Beskydech, kde odehraje představení své nové inscenace Lenochodi.“ představuje aktuální novinky projektu Marka Míková, spoluzakladatelka sdružení.

Na konec prázdnin sdružení připravuje také týdenní terapeutický projekt, v rámci kterého si hospitalizované děti mohou spolu s herci připravit vlastní loutkové představení. Celé léto můžete také navštívit výstavu fotografií Loutek v nemocnici. Jejím prostřednictvím se přesvědčíte, jak dovedou loutky na dětských tvářích vykouzlit úsměv, i když je malým pacientům v nemocnicích zrovna ouvej. Výstava velkoformátových fotografií M. Halady bude do konce prázdnin k vidění ve FN Brno – v Bohunicích. Do tohoto rozsáhlého nemocničního areálu letos v létě Loutky zavítali poprvé.

Loutkoherci jsou k vidění nejčastěji ve Fakultní nemocnici Motol a právě ve FN Brno. Zde je totiž dlouhodobě hospitalizováno nejvíce dětských pacientů a právě u nich má jejich práce největší smysl. Navštěvují však pravidelně celkem 23 nemocnic a léčeben
v Čechách i na Moravě. 

S Loutkami v nemocnici se můžete setkat i vy. Navštivte výstavu nebo alespoň stránky www.loutkyvnemocnici.cz. Pokud máte chuť projekt podpořit, zašlete dárcovskou sms ve tvaru DMS ROK LOUTKY na číslo 87777. Můžete tak 27 korunami sdružení
podporovat po celý rok.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.