Share |

V Dětském domu v Kašperských Horách se nadělovaly skejtové dárky

foto Skaterock.cz

Skaterock.cz si zahrál na Ježíška a vydal se za dětmi v dětském domově. Firma Rock’n’Roll spustila svou akci již na začátku prosince a každý, kdo měl v shopu nákup nad 300,-, daroval zároveň i částku 20,- pro Dětský domov (DD). Kromě toho postoupil i do slosování o zajímavé věcné ceny. O losování, i o samotném vánočním večeru v rytmu Rock’n’Rollu. Na party se formou vstupu a tomboly vybralo celkem 6.500,- pro DD. V úterý 20. 12. jsme vyrazili do Kašperek předat finanční obnos i dárky v celkové hodnotě převyšující 18.000,-. Mezi dárky byly hračky od s-h-i-t.cz, šperky od Vuchu.cz, deska Skaterock.cz, další desky věnovala ČAS a firma Rock’n’Roll. Rock’n’Roll se také postaral o zbytek hardwaru na všech pět kompletů. V sestavě Lang, Béďa Weiluch a Michal Přibyla jsme jak Ježíšci vyrazili do Kašperských Hor.Byla to sranda.

Z Prahy je to do Kašperek nějakých 160km a díky profesionální Michalově navigaci jsme dorazili před setměním. Tak akorát, abychom stíhali začátek vánoční besídky. Jídelna byla narvaná k prasknutí a celá místnost byla po obvodu zaplněna příznivci místního DD a také partnery, bez kterých se provoz takové instituce neobejde. Program besídky byl jasný. Vystoupení dětí střídaly taneční kreace trojky slečen, jak vystřižených z klipu MTV a vše prokládaly čísla suverénně vystupující moderátorské dvojice. Vše bylo trochu nečekané, ale respektuju práci těch lidí, kteří se věnují dětem bez rodičů a svou prací se snaží jim tuto mezeru vyplnit. A jak vidno na besídce, tato práce se daří a na tvářích dětí a omladiny bylo vidět cokoliv, jen ne smutek. Po zhruba dvouhodinové show, do které se aktivně zapojili i Béďa s Michalem, bylo vše ukončeno mohutným potleskem a my jsme vyrazili s dárky do ředitelny.

Zde nás uvítala ředitelka, paní Marie Kučerová, a vším tím, na co jste přispěli i vy, byla příjemně překvapena.  Po předání hotovosti a darů jsme se začali bavit o chodu tamního domova dětí. Pro mě byla novinkou zpráva, že všechny DD jsou vedeny v tzv. rodinném typu. To znamená, že děti žijí ve skupinách po šesti až sedmi a každá bandička má vlastní pokoje, kuchyň, obývák a koupelnu. Rodiče zde suplují tety a strejdové a myslím, že je to dobrý přístup. Tento systém byl v ČR uzákoněn v roce 2004, ale právě v Kašperských Horách byl tento model zaveden již v roce 1966 a tím je raritou mezi takovými českými zařízeními. Další zajímavost na nás čekala hned po vstupu do budovy, kde je celá tabule věnována návštěvě nedávno zesnulého prezidenta Václava Havla.

Předáním darů a prohlídkou prostor jsme zakončili veškeré oficiality a bylo na čase vyrazit směrem na Prahu. Tam někde uvnitř nás hřál pocit z něčeho, co má smysl, a i když je dětí bez rodičů spoustu, díky vánoční soutěži s firmou Rock’n’Roll jsme alespoň několika z nich udělali upřímnou radost. A to byl ten nejlepší dárek letošních Vánoc. Děkuji všem, co se na celé akci podíleli, ať již organizačně, či nákupově, nebo tombolově. Tahle záležitost stála za to.

Skaterock.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.