Share |

Farmářské trhy na Jiřáku zahajují v sobotu svou pátou sezónu

Otevřeno je 8-14 hodin v sobotu a 8-18 ve středu a pátek
foto: pořadatel akce

Farmářské tržiště na Jiřáku v sobotu 25. ledna 2014 otevírá již svou pátou sezónu. Tento rok také čeká Jiřák jeden tržní den navíc a novinky z řad farmářů a výrobců.
 
„Sezónu zahájíme tradiční českou zabijačkou, živou hudbou, a pokud počasí dovolí (zatím to vypadá, že ano), tak také sezónní zeleninou a ovocem a čerstvými potravinami. Chceme otevření pojmout jako slavnost, protože se mimo jiné spousta fanoušků Jiřáku na „otevíračku“ moc těší“, říká Jiří Sedláček, předseda občanského sdružení Archetyp, které farmářské tržiště na Jiřáku organizuje.
 
Během měsíce ledna a února budou na trhu celkem dvě zabijačky a to hned na zahájení 25. 1., kde představí své výrobky řezník a uzenář František Foltýn z Tismic a pak ve středu 12. 2. můžete ochutnávat zabíjačkové speciality Doupovských uzenin Josefa Pelanta.  Nakoupit si můžete jitrnice, jelítka, ovar, prejt, tlačenku, zabijačkový guláš nebo zabijačkovou polévku. K uzeninám přijde vhod studené pivo anebo speciálně upravené horké bylinkové pivo. K zakousnutí budou čerstvé rohlíčky nebo kváskový chléb a pro ty, kteří milují sladké, budou koláče, dortíky nebo ručně vyráběné sušenky. Poslední únorovou sobotu 22. 2. se bude servírovat pikantní maďarský guláš a široká nabídka maďarských uzenin od Zsoltiho.
 
Plánem této sezóny je kromě nabídky kvalitních potravin návštěvníkům trhu také přidání jednoho tržního dne. Nový tržní den bude přidán po dobu hlavní sezóny českého ovoce a zeleniny. Návštěvníci se budou moci seznámit také s řadou nových tváří z řad farmářů a výrobců českých potravin.
 
Náplavka se otevře 15. 2., a její premiérové novinky této sezony budou zveřejněny až o trochu později.
Otevřeno je 8-14 hodin v sobotu a 8-18 ve středu a pátek. Při mrazu silnějším než -7 stupňu bude otevřeno jen v soboty.
Více informací na www.farmarsketrziste.cz a www.facebook.com/ftpraha
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.