Share |

EXCELENT MYSTIC SK8 CUP 2014 bude opět na Štvanici

foto: pořadatel akce

První prázdninový víkend ovládne Prahu legendární závod ve skateboardingu, který letos oslaví 20 let své historie. Závod se koná ve dnech 4.- 5.- 6. července 2014 ve zcela novém street skateparku a obnoveném bowlu na ostrově Štvanice v Praze. Nejlepší světoví skateboardisté pojedou ve výročním závodu o prize money 700.000 Kč (35.000USD).
 
Pátek 4. 7. 
na místě celodenní - 300Kč
na místě večerní - vstup od 19:30 - 250Kč
předprodej večerní - vstup od 19:30 - 200Kč
večerní vstupenku koupíte zde.

 
Sobota 5. 7.
na místě celodenní - 450Kč
na místě večerní - vstup od 19:30 - 350Kč
předprodej večerní - vstup od 19:30 - 300Kč
večerní vstupenku koupíte zde.

 
Neděle 6. 7.
na místě celodenní - 600Kč
na místě večerní - vstup od 19:30 - 250Kč
předprodej večerní - vstup od 19:30 - 200Kč
večerní vstupenku koupíte zde.
 

Od pátku do neděle budou jezdci závodit v disciplínách streetstyle, bowl (bazén), best trick a v masters kategorii se pojede závod „Bowl Legends“. Dívky závodí v disciplíně streetstyle o 2.500 USD. V pátek startuje předkvalifikace streetstyle pro evropské jezdce. V sobotu se jede kvalifikace streetstyle, z té postupuje 29 jezdců do semifinále. Loňský vítěz Ryo Sejiri postupuje přímo do semifinále a vítěz kvalifikace obdrží “Golden Ticket” přímo do finále. V sobotu se jede kvalifikace v disciplíně bowl. Finále v obou disciplínách bude v neděli odpoledne. Finále v bowlu se jede v 16:00 hodin, závod „Bowl Legends“ od 17 hodin a finále streetu v 18.00 hod. Závody zakončí oblíbená disciplína best trick kdy si jezdci vyberou překážku, na které zkouší ty nejnáročnější triky. Předání originálních pohárů a prize money bude po 20 hodině.
 
 
Závod bude hodnotit International Skateboarder’s Union, která zajišťuje rozhodčí a zpracovává výsledky. V rámci ISU se jede 10 velkých závodů po celém světě, tři závody v Austrálii, dva ve Francii a po jednom v Brazílii, Španělsku, Anglii, Švédsku a právě v Praze na Štvanici.

 
 
Relax zóna kromě výstavy umění od světových sk8 jezdců, nabídne skvěle ozvučenou Excelent Mystic stage s koncerty kapel, kterou po 22 hodině vystřídá Jägermeister DJ stage. Kromě hudebního programu doplní festivalovou náladu další detaily, návštěvníci mohou vyzkoušet obratnost prstů ve fingerboardingu nebo jen sledovat zkušené jezdce ve fingerboard parku. Na ploše 17 x 3 metry se mohou projet na skimboardu nebo se přiučit od instruktorů. Bohatý festivalový program doplní restaurace TGI Friday‘s, stánky s občerstvením a bary. Samozřejmostí jsou obchody se skateboardovým vybavením a oblečením. Relax zóna bude propojena se streetem a bowlem velkoplošnou obrazovkou, na které návštěvníci uvidí přímý přenos závodů.
 
 
Závod bude v sobotu a v neděli přenášen živě na stránkách www.prima-cool.cz
Díky tak zvanému “Instant Scoring” (okamžitému hodnocení rozhodčích) a precizní grafice se k vám dostanou všechny důležité informace o jezdcích a jejich jízdách. Mezi další novinky letošního ročníku patří také komentátor vyhrazený pouze pro živý přenos, který divákům z celého světa zprostředkuje v angličtině další detaily o jezdcích a jejich tricích.
 
Vstupenky na všechny tři dny koupíte tady.
FACEBOOK EVENT


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.