Share |

Domácí jezdec Maxim Habanec zvítězil v Grand Prix 2014

foto: Peter Mercell

Vítězem pátého ročníku  mezinárodních skateboardových  závodů - Beroun Grand Prix, se stal domácí jezdec Maxim Habanec. Druhou příčku obsadil Brazilec Luis Neto a na třetím místě skončil Rišo Tury ze Slovenska.
 
Pátý ročník přilákal do berounské skate plazy přes 2000 návštěvníků, kteří vytvořili skvělou atmosféru. Počasí závodům přálo, nemuselo se přerušovat kvůli dešti a závody tak postupně gradovali do velkého finále.  Závodu se zúčastnilo celkem 58 závodníků a závodnic z 11ti zemí světa, z toho pak 30 profesionálů a 25 amatérů. Mezi ženami vyhrála domácí Petra Hrašová před Klárou Kašparovou a Michaelou Šmatovou. V amatérské kategorii do 15ti let kraloval David Pánek, následován Robertem Pavlů a Danielem Rahmanem. Jezdci z finálových jízd si mezi sebe rozdělili prize money v celkové výši 100.000Kč.
 
Hlavnímu organizátorovi celé akce, Tomáši Vintrovi, který sám jezdí za mezinárodní team Vans, se díky kamarádství a kvalitě závodů, podařilo přivézt do Berouna spoustu jezdců z celého světa. "Letošní ročník Grand Prix byl neuvěřitelný. Neuvěřitelná atmosféra, triky nepochopitelné, diváci nejlepší a večerní mejdan a koncerty nezapomenutelný – doslova. Jsem tak nadšenej, že se to těžko popisuje slovy... Díky všem a zase za rok – a opět větší :-)“, vzkazuje Tomáš Vintr všem návštěvníkům a jezdcům.
 
Po vyhlášení výsledků přišla řada na hudební část, která přestavila současnou domácí hiphopovou scénu. Na jednom podiu se po delší době sešli legendy MCs Indy s LA4.  Rapper James Cole s projektem  Moby Dick všem dokázal, proč je v současné době absolutní domácí špičkou. Akci pak zakončili rapper Johny Machette a DJs Nobody Listen + Nzym na Jägermeister Stage.
 
Výsledky  ženy:
1.      Petra Hrašová /CZE
2.      Klára Kašpárková /CZE
3.      Michaela Šmatová /CZE
 
Výsledky muži kategorie PRO:
1.      Maxim Habanec / CZE  
2.      Luis Neto /BRA
3.      Rišo Tury /SVK
 
Výsledky muži kategorie AM:
1.      David Pánek / CZE
2.      Robert Pavlů  / CZE
3.      Daniel Rahman / CZE
 
Neff best trick:
PRO: Tomáš Svoboda – Switch kickflip BS lipslide
AM: Daniel Rahman - BS 180 5050 FS 180 out
 
Více info na www.grandprixberoun.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.