Share |

Česká filharmonie podpoří Linku bezpečí

foto: pořadatel akce

Česká filharmonie pokřtí 24. června na Hradčanském náměstí v Praze dvořákovský komplet. Tématem letošního open air koncertu je vedle Dvořákovy hudby také podpora mladých.Představí se další výherci soutěže „Zahraj si s Českou filharmonií“. Šéfdirigent Jiří Bělohlávek bude dirigovat orchestr složený z žáků základních uměleckých škol. Česká filharmonie rovněž podpoří Linku bezpečí,sdružení věnující se krizové intervenci dětí a mládeže. Na jeho konto bude možné přispívat formou DMS během přímého přenosu na ČT art, který začne ve 20:20 hodin.
 
Křest dvořákovského kompletu
Během druhého ročníku open air koncertu 24. června na Hradčanském náměstí pokřtí Česká filharmonie dlouho očekávanou nahrávku Dvořákových symfonií a koncertů. Podobný komplet natočil orchestr naposledy před více než dvaceti lety. Slavnostního křtu se ujmou zástupci partnerů projektu; generální ředitel České televize, Petr Dvořák a Alexander Van Ingen, výkonný producent hudebního vydavatelství DECCA CLASICS.
 
Česká filharmonie pro mladé a Linku bezpečí
Česká filharmonie letošní koncert zasvětí nejen Dvořákovi, ale i dětem a mládeži.Čeští filharmonikové doprovodí čtyři mladé vítěze soutěže „Zahraj si s Českou filharmonií. Pod záštitou Asociace ZUŠ a Roku české hudby 2014 vystoupí na třech koncertech stočlenný orchestr složený z žáků základních uměleckých škol. Ten se představí i pod taktovkou šéfdirigenta Jiřího Bělohlávka. Návštěvníci koncertu a diváci České televize budou moci přispívatsvými finančními dary na konto Linky bezpečí. „Jedním z problémů, s kterým se klienti Linky bezpečí nejvíce potýkají právě v období před letními prázdninami je tlak na výkon. Fenomén, který dobře zná také řada umělců. Proto chceme letos podpořit Linku bezpečí, která poskytuje profesionální služby krizové intervence dětem již dvacet let“, vysvětluje charitativní rozměr letošního open air koncertu generální ředitel České filharmonie, David Mareček.
 
Na koncert limuzínou Škoda Superb
Ve spolupráci se svým tradičním partnerem společností Škoda AutopřipravilaČeská filharmonie na svém profilu na Facebooku soutěž pro fanoušky. Pět šťastných a jejich doprovod odveze na koncert a zpětspeciální limuzína Škoda Superb. Odvoz mohou získat ti, kteří nejblíže tipnou počet osob, které na Facebooku potvrdí svoji účast na akci.
 
Druhý ročník open air koncertu České filharmonie se koná 24. června na Hradčanském náměstí v Praze. Zahájí hotři koncerty v podání žáků základních uměleckých škol v 15:00, 16:30 a 18:00 hodin. Večerní koncert začíná ve 20:20 hodin. Živě ho přenáší ČT art. Moderátorem večera je Jan Budař. Vstup na všechny koncerty je zdarma.
 
OPEN AIR KONCERT ČESKÉ FILHARMONIE
24. 6. 2014, Praha, Hradčanské náměstí

 
Odpolední koncerty (15:00 / 16:30 / 18:00):

  • Bedřich SMETANA: Hubička – předehra          
  • Antonín DVOŘÁK: Slovanský tanec č. 6 D dur „Sousedská“, op. 46
  • Bedřich SMETANA: Polka z opery Prodaná nevěsta
  • Antonín DVOŘÁK: Symfonie č. 9 e moll „Novosvětská“, op. 96 (I. věta: Adagio – Allegro molto)

ZUŠ PhDr. Zbyňka Mrkose v Brně
ZUŠ Jihlava
ZUŠ Liberec
ZUŠ Jar. Kociana v Ústí nad Orlicí
Ladislav CIGLER
– dirigent
 
Večerní koncert (20:20):

  • Antonín DVOŘÁK: Karneval (předehra)
  • Carl Maria von WEBER: Klarinetový koncert č. 1 f moll op. 73 – 2. a  3. věta
  • Ney ROSAURO: Koncert pro marimbu a orchestr č. 1 – 3. a 4. věta
  • Bedřich SMETANA: Skočná z opery Prodaná nevěsta
  • Jan Nepomuk HUMMEL: Koncert F dur pro fagot a orchestr – 2. a 3. věta
  • Jacques IBERT: Concertino da camera
  • Antonín DVOŘÁK: Slovanský tanec č. 15

Anna PAULOVÁ – klarinet
Ladislav BILAN – marimba
Michaela ŠPAČKOVÁ – fagot
Lukáš KOLEK – saxofon
Jiří BĚLOHLÁVEK – dirigent


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.