Share |

V Roxy dnes hrají kanadští Junior Boys

repro k akci

Tři roky po své tuzemské premiéře se v úterý 11. 9. do ROXY znovu vrátí kanadští electro-popoví Junior Boys. Duo Jeremy Greenspan a Matt Didemus, má aktuálně na svém kontě čtyři řadovky, přičemž na koncertě v ROXY by měl hrát prim především loňský opus It´s All True, který obvykle poměrně přísný Pitchfork ocenil 7.8 body z deseti možných. Těšte se tedy na příjemný mejdánek v rytmu inteligentního electro-popu a s přízněných žánrů, který bude plný hřejivé atmosféry a veselé roztančenosti.

Junior Boys počítají svou existenci už od roku 1999, kdy se pod tímto názvem dali dohromady dva kamrádi z kanadského Hamiltonu Jeremy Greenspan a Johnny Dark. Hudební kritici i fanoušci je ale vzali poprvé na vědomí až o 4 roky později, kdy jim i přes odchod Johnyho Darka vyšlo debutové EP Birthday / Last Exit, na němž se mimo jiné objevil také remix renomovaného rakouského electro měňavce tvořícího pod jménem Fennesz.

Kladný ohlas přiměl Jeremyho Greenspana oslovit studiového inženýra Matta Didemuse, s nímž dal dohromady debutovou desku Last Exit (2004), kde Junior Boys poprvé definovali svůj typický zvuk kombinací elektronických off-beat vrstev a silných melodií, vytvářejíc tak svébytnou alternativu k středoproudému popu.

O dva roky později pak přišlo druhé studiové album So This Is Goodbye, jež vyšlo na labelu Domino Records a vysloužilo si nadšené reakce publika i odborné kritiky stejně jako vlnu remixů od takových jmen jako Hot Chip nebo Carl Craig.

Pozitivním ohlasům se těší i následující dvě alba Begone Dull Care (2009) a již zmiňovaný loňský počin It´s All True (2011). O nic menší ohlas mají ale také živá vystoupení těchhle kanadských sympaťáků.

Mezi vydařené koncerty patří určitě ten na bratislavském Wilsonicu v roce 2009 a pozitivní reakce si vysloužil i jejich první koncert v ROXY o němž například Dan Hájek z Musicserveru napsal: „Junior Boys jsou kamarádi od vedle, kteří nepokazí žádný mejdan a když se rozjedou na správnou provozní teplotu, je to pak jízda. Žádná modře zahalená nuda, která vás omrzí po prvních třech skladbách.“

Junior Boys - Banan Ripple: http://www.youtube.com/watch?v=8CFAatTMGfU&

http://juniorboys.net/

http://www.facebook.com/events/334312009996470

http://roxy.cz/

Předprodej: http://www.ticketportal.cz/podujatie_search.asp?id=92398


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.