Share |

Děti a známé osobnosti spolu vytvářejí Recyklované pohádky

foto: pořadatel akce

Děti ze základních a středních škol, pedagogové a známé osobnosti se zapojily do nového projektu nazvaného Recyklované pohádky, který hravou formou vede děti k třídění použitých drobných elektrozařízení a baterií.  V rámci projektu vznikne stejnojmenná publikace. Příběhy známých osobností na téma recyklování v ní doplní ilustrace dětí, které získaly největší podporu v dětské výtvarné soutěži. Projekt je součástí školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět. Více informací najdete na www.recyklovanepohadky.cz nebo www.recyklohrani.cz.
 
„Celá rodina poctivě třídíme odpad a baví nás to. Věříme, že každá věc, i když doslouží, má právo na ještě jednu šanci na život. Líbí se mi, že projekt Recyklované pohádky je hravý a rozvíjí dětskou fantazii. Díky tomu má šanci zaujmout a přivést další děti a jejich rodiče k třídění odpadu,“ říká fotografka Sára Saudková, která je jednou z osobností, které pro projekt píší své příběhy. Do autorského psaní se dále zapojují například spisovatelka a novinářka Barbara Nesvadbová, hudebník a výtvarník Milan Cais, herec Lukáš Hejlík nebo stand-up komik Karel Hynek. Projekt podporuje i spisovatel Michal Viewegh.
 
Do školního vzdělávacího programu Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, se zapojilo 3 068 škol. V rámci výtvarné soutěže mohly děti až do 20. května 2013 přihlašovat své obrázky s tématem recyklace, a to prostřednictvím jednoduché aplikace na www.recyklovanepohadky.cz. „Chtěli jsme, aby o nejlepších soutěžních pracích rozhodly samy děti. Proto jsme hlasování soustředili na internet s podporou sociální sítě Facebook. Děti tak mohlypro své favority hlasovat přes svá oblíbená média,“ říká Ilona Johnová Koukalová, ředitelka Recyklohraní, o.p.s.
 
Projekt Recyklohraní, aneb Ukliďme si svět, vznikl v roce 2008 a jeho cílem je informovat a vzdělávat žáky či studenty MŠ, ZŠ a SŠ z celé ČR o problémech životního prostřední a nutnosti recyklace.V průběhu školního roku jsou vyhlašovány zajímavé úkoly s environmentální tématikou. Pedagogičtípracovníci ke své práci mohou využívat učební materiál tzv. Ekoabecedy. Zájemci o praktickou výuku recyklace se mohou zapojit do nejrůznějších sběrových akcí na podporu zpětného odběru použitých baterií a drobného elektrozařízení. Do března 2013 se do programu zdarma registrovalo 3068škol. Bližší informace o aktivitách v rámci projektu, včetně fotogalerie lze najít na stránkách www.recyklohrani.cz nebo na www.facebook.com/recyklohrani


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.