Share |

Namíchejte si müsli svých snů!

foto mixit.cz

Mlsáte rádi křupavé müsli? Namixujte si ho podle své chuti!

Při vytváření vlastní směsi na stránkách www.mixit.cz vám budou nejen přecházet oči, ale začnou se vám sbíhat i sliny. A dost možná skončíte s müsli mixem, ve kterém bude více ovoce, ořechů či čokolády než samotných cereálií.

V prvním kroku zvolíte cereální základ. Vybírat můžete z devíti různých druhů, mezi nimiž narazíte například na Ahmeda (kombinace amaranthu a medu), Slunce v duši (corn flakes se slunečnicovým semínkem a kokosem) či Zrní v plné polní pro vlákninové maniaky, ale také na Bezlepkový pozob pro alergiky. Tento základ můžete obohatit o další obilniny a semena, mezi nimiž najdete například i blahodárné konopné semínko v bio kvalitě.

V dalším kroku cereální základ doplníte o sušené ovoce z tak široké nabídky, že při každém dalším srolování myší dolu po stránce budete mít pocit, že „to“ tam musíte mít taky. Kromě konvenčnějších druhů na vás tady čekají například višně, moruše, physalis, žlutý meloun, datle fíky a mnohé další. Velká část ovoce je lyofilizovaná, tedy sušená mrazem. Díky této proceduře dochází během sušení ovoce jen k minimálním ztrátám na vitamínech.

A následuje křupavý krok číslo tři v podobě ořechů. Ty jsou našemu tělu tuze prospěšné, tak proč si je nedopřát v plné míře. Na své si přijdou milovníci makadamových, piniových, pekanových či para ořechů, ale také vyznavači klasiky v podobě mandlí, vlašáků nebo pistácií.

Pořád to ale není všechno. Na závěr přichází zlatý hřeb mixování a ráj pro všechny mlsouny. Kromě dětských radostí v podobě lentilek či Haribo medvídků tu na vás čeká nepřeberné množství laskomin v různých čokoládových i jogurtových polevách (brusinky v karobu, černý rybíz v jogurtu, kávové boby v čokopolevě a mnohé další) nebo například kakaové boby, kávová zrna, čokoládové hobliny i afrodiziakální zázvor.

To vše zakončíte pojmenováním své směsi a výběrem ze stylových tubusů, jejichž design se pravidelně obměňuje. Nyní si například můžete vybrat z retro zimního cibuláku nebo babičky.

Gramáž cereálního základu se pohybuje od 500 do 750 gramů, a tak vám na nějakou chvíli vystačí. A kdo nerad mixuje, může si vybrat z již sestavených směsí. A jste-li více na kaše než na müsli, nezoufejte. Lze je namíchat podle chuti úplně stejně.

A kdo má celé to mixování na svědomí? Za projektem stojí dva mladí muži, Tomáš a Martin, spolužáci z ekonomky, kteří si řekli, že mixování müsli na trhu jednoduše chybí a pustili se vlastními silami do toho. Jejich úsilí, originalita a snaha o kvalitu (výběr těch pravých surovin do směsí jim prý zabral téměř celý rok) byla letos oceněna 3. místem v kategorii Inspirace roku ceny českého internetu Křišťálová lupa 2011.

Mrkněte tedy na mixit.cz a posuďte sami. Pražští si mohou své vymazlené směsi vyzvednout osobně, za ostatními jejich tubusy doputují poštou.
 
http://www.mixit.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.