Share |

Co takhle o víkendu na kurzy Aeroškoly?

foto: pořadatel akce

Žižkovský filmový ateliér Aeroškola v sobotu 24. ledna otevře dokořán dveře veřejnosti a především zájemcům o kurzy, které startují v únoru. Během odpoledne si všichni budou moct vyzkoušet animační techniky, natočit svůj první malý film nebo se seznámit s renomovanými profesionály, kteří kurzy v Aeroškole vedou. Fotograf týdeníku Respekt Matěj Stránský bude vyprávět o focení během krize na Ukrajině, animátor Martin Kublák zase zavzpomíná na spolupráci s Janem a Václavem Švankmajerovými.
 
Nabité filmové odpoledne bude nejprve věnováno dětem. Ve 13 hodin začne v prostorách Aeroškoly prohlídka speciálního animačního ateliéru s originálním vybavením, následovat budou ukázky jednotlivých animačních technik a možnost vyzkoušet si vytvořit svůj vlastní film. Účastníci budou mít možnost seznámit se s lektory jednotlivých kurzů a kroužků, dozvědět se něco o jejich průběhu a náplni.
 
Matěj Stránský, lektor kurzu fotografie a držitel několika ocenění Czech PressPhoto, představí od 16 hodin svůj kurz a promítne výběr ze svých fotoreportáží z poslední doby. Bude vyprávět o zážitcích během krize na Ukrajině nebo z velkého pochodu Paříží po posledních atentátech.
 
Animátor Martin Kublák pak od 17 hodin bude lákat na svoje kurzy animace. Bude současně vyprávět o své vlastní tvorbě a pustí ukázky z filmů, které natáčel s Janem a Václavem Švankmajerovými. „Celé odpoledne bude pro všechny zdarma a své si tu rozhodně najdou všechny věkové generace, včetně seniorů,“ zve koordinátorka Aeroškoly Linda Arbanová.
 
Po celé odpoledne bude možné se ptátjí i lektorů na podrobnosti o kurzech a kroužcích Aeroškoly, přihlásit se do samotných kurzů nebo nakoupit dárkové poukazy na kurzy, které jsou otevřeny dětem, dospělým i seniorům. Bude připraveno občerstvení a promítne se několik filmů. Všichni budou mít šanci vyzkoušet si profesionální filmové vybavení ateliéru.V 19 hodin se dveře Aeroškoly uzavřou.
 
Více informací o programu a samotných kurzech a kroužcích najdete na www.aeroskola.cz
 
CO? Den otevřených dveří filmového ateliéru Aeroškola
KDY? Sobota 24. ledna 2015
KDE? Aeroškola, Ambrožova 9, Praha 3
ZA CO? Vše zdarma!


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.