Share |

Cimbaliband, jedna z nejoriginálnějších maďarských kapel, přijíždí do Prahy

repro k akci

Cimbaliband patří mezi nejlepší skupiny, které maďarská hudební scéna nabízí. Jejich tvorba nezná hranic a hbitě se pohybuje mezi tradiční maďarskou a balkánskou hudbou, ostrým tureckým pochodem až k dojemným romským baladám. Tuto jedinečnou hudební kombinaci si můžete vychutnat již v sobotu 31. března v Klubovně 2. Patro.

Cimbaliband založili virtuózní hráč na cimbál Balász Unger a akordeonista Szlobodán Weretetics s cílem hrát tradiční hudbu po svém a trochu jinak. Díky spojení těchto dvou nástrojů, které jsou v kapele dominantní, se jim to podařilo naplnit.

Rytmický tandem cimbálu a akordeonu vytváří typický zvuk Cimbalibandu. Výrazným prvkem je také vokál zpěvačky Ester Szita, která hravě překračuje jednotlivé hudební styly. Celá skupina při svých vystoupeních lehce balancuje mezi opravdovou hráčskou virtuozitou a přirozeností pouličního hraní. Tvorba Cimbalibandu vychází především z lidové tvorby, ale při kompozici se kapela nezalekne ani vlastních aranží.

Cimbalibandu se podařilo tradiční hudbu zmodernizovat tak nenásilně, že máte pocit, jakoby vznikala teprve nedávno a to z kapely dělá na evropské ethno scéně opravdový unikát. Kapela získala ocenění nejlepší maďarská kapela za rok 2008, její skladby se objevili na několika prestižních kompilacích a má za sebou úspěšné koncerty napříč celou Evropu.

http://www.youtube.com/watch?v=Ma2oAM0BQ9k
http://www.youtube.com/watch?v=kgfAoQM-BeM
http://www.youtube.com/watch?v=IkoHRzMDB-w

United Islands České spořitelny uvádí:

Cimbaliband (HU)

31. 3. 2012 od 20.00 hod
Klubovna 2. patro, Dlouhá 37, Praha 1
Vstupenky: Předprodej 120 Kč / 310 Kč pro klienty České spořitelny
Den akce a na místě 200 Kč / 160 Kč pro klienty České spořitelny

 www.unitedislands.cz

Další koncerty série United Islands České spořitelny:

4. 4. La Shica (ESP), Divadlo Archa
5. 5. Hal Flavin (LUC), Chapeau Rouge
9. 5. Afro Celt Sound Systém (INT), Lucerna velký sál
11. 5. UNKLE Sounds (UK), MeetFactory


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.