Share |

Umíte předstírat hru na kytaru? Předveďte to.

Veronika Müllerová
foto: archiv Air Guitar

Češi se letos se již potřetí zúčastní mezinárodní soutěže ve hře na imaginární kytaru. Loni přivezla do Prahy bronz češka Veronika Müllerová. Světové finále Air Guitar World Championships se koná koncem srpna ve Finsku, již od roku 1996. Soutěže se zůčastní více než 20 zemí a finalistům pravidelně fandí tisíce lidí na otevřené scéně v Oulu. Český šampionát začíná 1. 3. 2012.

Air Guitar je celosvětová recese, ve které soutěžící předstírají hru na kytaru. Česká republika vybere z domácích jediného o reprezentanta, který se zúčastní světového finále Air Guitar World Championships ve finském Oulu, koncem srpna. Deset nejlepších Čechů se utká na domácím finále v rámci festivalu United Islands 2012, kde bude obhajovat titul i loňská mistryně ČR (broznová z MS 2011) Veronika Müllerová.

Zúčastnit národního kola se může každý. Soutěž nevyžaduje žádné viditelné vybavení, neklade zvláštní nároky na místo k předvádění nebo na dovednost či mistrovství hry na strunný nástroj. Podmínky pro zařazení do soutěže jsou uveřejněny na adrese: http://airguitar.kytary.cz.
Uzávěrka přihlášek je 1. 6. 2012.

Nejlepší imaginární kytarista získáva Titul Mistra ČR, postupuje do světového finále (Finsko) a ogranizátor mu uhradí cestovní náklady do Oulu. Součástí šampionátu je i propagace světového míru, ke které se všichni účastníci zavazují.

http://airguitar.kytary.cz.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.