Share |

Ceny APOLLO zvou na workshop o hudební publicistice zdarma

Zdarma.
foto: pořadatel akce

Jak psát o muzice? Jak by měla a neměla vypadat hudební recenze? A kdy je dobré být objektivní a kdy naopak posuzovat umělecké dílo ryze subjektivně? Na tyto a mnohé další otázky odpoví účastníkům workshopu respektovaný hudební publicista Pavel Turek, redaktor týdeníku Respekt. A nepochybně dojde i na rozbor vlastních textů.
 
Třetí udílení Ceny české hudební kritiky Apollo se nezadržitelně blíží. Ještě než bude ale v listopadu vyhlášeno první kolo hlasování o nejlepší domácí hudební album roku, přicházejí ceny Apollo ve spolupráci se svým novým partnerem, ryze českým a přírodním energetickým nápojem Fakeers již druhou vedlejší aktivitou.
 
Workshop se uskuteční ve středu 30. října 2013 v prostorách Creative Gate, na Jindřišské ulici 5 na Praze 1 a je pro své účastníky zcela zdarma. Zúčastnit se jej však může pouze třináct lidí. A ti musí splnit jednoduchou podmínku – napsat recenzi v maximální délce 160 znaků (tedy jedné SMS) na jedno z alb, které bylo na cenu Apollo nominováno v loňském roce. A tuto zaslat nejpozději do neděle 27. října 2013 prostřednictvím elektronického formuláře (najdete jej zde: http://bit.ly/H5LUI8).
 
Třináct těch, jejichž recenze budou Pavlem Turkem vybrány jako nejlepší či nejoriginálnější, následně dostanou pozvánku na zmíněný dvouhodinový workshop o hudební publicistice.
 
Připomeňme, že za rok 2012 byla na cenu Apollo nominována tato alba: Boris Carloff - The Escapist, Lenka Dusilová - Baromantika, Charlie Straight - Someone With A Slow Heartbeat, Květy - Bílé včely, The Prostitutes - Deaf To Call, Umakart - Vlci u dvěří a Zrní - Soundtrack ke konci světa.
 
V souvislosti s cenami Apollo stále probíhá též soutěž o nejlepší remixy a předělávky písní interpretů nominovaných na tuto cenu v loňském roce, pojmenovaná RMX & CVR12(více informací naleznete zde http://on.fb.me/19mdc6M). V tuto chvíli do soutěže, jejímž partnerem je rovněž energy drink Fakeer, přišlo již přes dvacet písní většinou dosahujících velmi vysoké úrovně. Ty nejlepší, vybrány samotnými nominovanými interprety, budou zkraje příštího roku vydány formou oficiální kompilace. Všechny výtvory si můžete poslechnout zde: https://soundcloud.com/ceny-apollo. Hudební ceny Apollo za rok 2013 pak budou předány v únoru 2014 v Praze.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.