Share |

Bylinky, koření a čaje provoní Jiřák

foto: pořadatel akce

V pátek 5. září od 8 do 18 hod a v sobotu 6. září od 8 do 14 hod se chystá na farmářském tržišti „Jiřák“ slavnost „Bylinky, koření a čaje“. Řezané čerstvé byliny, sirupy, sušené bylinkové a čajové směsi, hrnkové bylinky, koření i trochu toho šafránu…, bylinková mýdla a tuhé bylinné šampony, lékárna, čajový bar. Na místě bude specialistka na fytoterapii Pharm Dr. Greta Zitková z lékárny Zdislava, zeptat se můžete na cokoliv ohledně léčivých bylin, mají dlouhodobé zkušenosti a suší a míchají vlastní směsi. 
 
Potěší čerstvě řezané květiny, květinové dekorace, věnce, šperky i věci pro radost inspirované světem listů, šlahounů a květů. Chcete koupit dárek, malovaný hrnek na čaj, kapsový květináč z autorské české dílny, voňavý věnec, nebo nechat si provonět byt levandulovým srdíčkem zpod Řípu? Ochutnáte různé druhy čokolády s příměsemi z koření a bylin, nebo lahodný mátový cheescake? Živá muzika, a v sobotu smaltovací dílna Smaltum pro děti i velké, můžete si tady ozdobit vlastní hrnec na čaj.
 
„Jsme rádi, že můžeme na Jiřáku uspořádat další ročník Bylinkových slavností, který upozorňuje na rozmanitost našich záhonků a zahrádek a rádi přineseme inspiraci do Vašich kuchyní a domácností v používání známých i méně známých bylinek, koření a čajů“, říká Jiří Sedláček, předseda Archetyp, z. s., který slavnost pořádá.
 
Více informací na www.farmarsketrziste.cz a www.facebook.com/ftpraha


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.