Share |

BU2R MonuMental Tour Stalin: DC Exhibice

Projekce CORPUS DELICTI + MARTHA COOPER FILES.
foto: pořadatel akce

V pátek je na Stalinu zásadní skate akce. Legendární místo nejen pražské skejtové komunity ožije překážkami (to samo o sobě je přelom, když se tu oficiálně skejtovat nemá) a filmem. Na co se můžeme těšit?
17:00 - začátek akce, DJ Tchichiman
19:00 - DC Skate Exhibice
20:30 - Projekce CORPUS DELICTI + MARTHA COOPER FILES
Kromě exhibice CZ/SK DC teamu je tedy připraven další doprovodný program a to promítání originálního a ojedinělého projektu „CORPUS DELICTI“. Tento film spojuje skateboarding a lifestyle tehdejší doby a podíleli se na něm osobnosti jako Martin Vichr, Martin Karas, DJ Lucaso a Aleš „Parukář“. 

Najdete v něm nespočet skate montáží jako Petrovice, Stalin nebo skatepark Štvanice. Ve filmu uvidíte jezdit skatery Davida Klose, Lukáše Vlčka, Michala Farkače, Petra Berana, Jakuba Ostena, davida Maxe, Martina Vichra a mnoho dalších, kteří aktivně jezdili v tý době. 

Podíváme se na legendární ročníky evropských závodů a Mystic Sk8 Cupu, kde nechybějí největší hvězdy tehdejší doby nebo legendární jízdy mladičkého a téměř neznámého Arto Sarra.

Navštívíme vyhlášené pražský kluby, bary a ulice jako Perlovku, Tuz Pub, Chapeau Rouge, Roxy, Luxor, Radost, Mystic Sk8 Club a nahlédnete do tajů tehdejších nocí a mejdanů. 

Tento film je vyjímečný hlavně tím, že od své premiéry v klubu Luxor před téměř 15 lety, nebyl nikdy dál promítán nebo někde uveden ke shlédnutí. Máte tak jedinečnou možnost vidět svým způsobem obnovenou premiéru a býti jednimi z mála, kdo bude mít tento film opět možnost vidět. Těžko říci, jestli se tato příležitost bude ještě opakovat. 

Jako předfilm bude promítnut dokument o pražské výstavě v Trafačce MARHA COOPER FILES, který mapuje návštěvu Prahy této jedinečné americké fotografky, která neopakovatelně zachytila vývoj graffiti komunity v USA.
 
Facebook event: https://www.facebook.com/events/262979823844896/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.