Share |

Bar academy: 16. kolo barmanských kurzů Absolvent

 
Další kolo absolventského kurzu vzdělávacího projektu Bar Academy pod vedením špiček z oblasti barmanského řemesla proběhne od 22. do 26. 4. 2013.
 
16. barmanský kurz bude probíhat od 22. do 26. dubna v hotelu Všetice v Netvořicích za lektorské účasti špiček české barmanské scény. Absolventský kurz je určen pro začínající barmany, kteří se chtějí naučit základům řemesla, a poskytuje první systematický pohled na obor, stejně jako seznamuje se základním zbožíznaleckým pohledem na suroviny, s nimiž barman pracuje.
V případě zájmu o kurz nebo o další detaily se obraťte na koordinátorku kurzu Lindu prostřednictvím e-mailu linda@m-ocean.cz. Uzávěrka pro přihlášky bude 8. dubna!
__________
 
Do nedávné doby v Čechách a na Moravě neexistovalo pevné, formální vzdělávání pro mladé barmany, kteří se skutečně chtěli dozvědět maximum o barmanské profesi. Jak říká dlouholetý lektor Bar Academy Alexander Mikšovic: „Neexistovaly závazné osnovy ani jasný program, pokud se kurzy pořádaly, bylo to ad hoc a bez jasně daných pravidel.” Taková byla situace do chvíle, kdy v létě roku 2006 otevřela společnost Jan Becher Pernod Ricard pilotní kurz pod původním názvem Havana Club Academy.
Pohnutky vysvětluje současný manažer projektu za JBPR Robert Koblasa: „Jedním ze základních dlouhodobých cílů – a svým způsobem poslání – společnosti Jan Becher Pernod Ricard je dlouhodobé zvyšování kvality gastronomie v České republice. Proto jsme se před sedmi lety rozhodli každoročně investovat do projektu Bar Academy, prostřednictvím kterého sedmým rokem vzděláváme především barmany, ale i další lidi, kteří pracují v gastronomii v příbuzných profesích.“
 
Z již pořádaných kurzů vzešli absolventi, kteří se úspěšně etablovali v barmanském světě, například Kateřina Kluchová – vítězka Havana Club Grand Prix ČR 2011, která se zároveň umístila 8. na světě v Havana Club Grand Prix International 2012, David Andrle, vítěz prvního kurzu Absolvent, dnes šéfbarman Hemingway Baru, který se umístil v roce 2012 na prestižním žebříčku The World Best Bars jako 38. nejlepší bar na světě, a mnoho dalších.
 
Lektorský sbor v současnosti tvoří Martin Baťha (významný představitel flair-bartendingu), Jan Braniš (bar manager Bugsy´s baru), Kateřina Kluchová (barmaid Hemingway Baru, Beefeater Ambassadorka v České republice), Alexander Mikšovic (bartender emeritus, odborný publicista), David Neumann (vrcholný představitel flair-bartendingu, vedoucí Czech Flair Teamu České barmanské asociace), Aleš Půta (přední český mixolog, majitel pražského Hemingway Baru), Jitka Součková (marketingová specialistka).
 
 
Více informací:
www.janbecher.cz (sekce Bar Academy)
www.facebook.com/PernodRicardBarAcademy


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.