Share |

Vec je stále funkční veterán

Čtvrteční koncert slovenského rappera Vece rozhodně nebyl tradiční hiphopový mejdan, jaké vídám na fotkách Jiřího5 na hiphopových serverech. Rovné kšilty poďobaných puberťáků tvářících se, že mají za pasem plandavých kalhot dvě bouchačky, se daly spočítat na prstech jedné ruky. Branči Kováč, jak se Vec jmenuje civilním jménem, do Lucerna Music Baru přivábil spíš třicátníky, kteří ho začali poslouchat ještě, když vystupoval ve dvojici s Midim coby Trosky.
 
Četl jsem, že koncert nebyl nic moc. Prdaljs, byl super. Možná nesplňoval nároky dnešního hiphopového fanouška, protože tam ego nestříkalo na všechny strany. Ale byl zatraceně zábavný a to přece jde. Hiphop nikdy nebyla intelektuální zábava. A u nás to vždy spíš byla sranda, pohoda. Vec je jeden z mála Slováků, kteří v těchto kolejích pořád jedou. 
 
Abych přiznal barvu, vlastně už ani nevím, jak vypadá hiphopový mejdan, a to jsem před lety zakládal urban magazín Street a spolu s Indym pořádal rapový koncerty po celé Praze. Jenže Indy už má rodinu a jeho label Mad Drum Records už pár let spí a já dnes dělám hlavně elektroniku s partou pořádající koncerty pod hlavičkou Conference. Vsadil bych se ale, že Vecova show na téma Stereo farbo slepo se rozhodně běžným hiphopovým koncertům vymykala.
 
Novou desku Stereo farbo slepo rodák z Michalovců, dnes paštikář z Bratislavy, dával dohromady čtyři roky. Líbí se mi a co jsem zahlédl titulky recenzentů, i oni jsou spokojení. V Praze ji dnes šestatřicetiletý Branči Kováč představil s živou kapelou Champion Sound Band. Mám rád Vecovu flow. Není agresivní, je to můj rytmus. Mám rád Vecovo vidění světa, vidím ho podobně. Vždycky mi byla blízká Vecova civilní image.
 
To všechno Braňo nabídl také v Lucerna Music Baru. Výborně se bavil on i publikum. Klub nebyl plný, což jsem asi trochu naivně čekal, zvuk byl horší, Vecova sehranost s kapelou taky nebyla ideální, ale na atmosféře to znát nebylo. Publikum reagovalo na všechny skladby, nejvíc samozřejmě na aktuální hity Branči Kovač a Kúsky mňa, kterými Vec show rozjížděl. Celý jeho set měl hlavu a patu, hudbu podporovaly skvělé projekce. Kromě novinek zahrál i starý fláky, došlo i na Trosky, konkrétně na velký hit Atmo Rytmo. Pochvalu zaslouží i Vecův support rapper Supa.
Text a foto pvl23

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.