Share |

Pouliční písničkářka Iamme Candlewick nahrává první album

Pouliční písničkářka Iamme Candlewick nahrává první album

Písničkářka Iamme Candlewick, která vybojovala pouličním muzikantům hraní v pražských ulicích, pracuje na svém prvním albu. Pomoct jí s ním můžou její fanoušci prostřednictvím crowdfundingového serveru Hithit.cz. „Celý projekt připomíná cestovní deník a reflektuje poslední dva roky mého života, které jsem strávila na cestách světem vnějším i vnitřním,“ říká hudebnice, která vyrostla v Praze a Barceloně.
 
Iamme Candlewick složila písničku v Himálajích i na střeše mrakodrapu v Americe. Hudební motivy a inspirace jí plynou ze spolupráce s hudebníky z rozličných konců světa - folkové scény amerických undergroundových klubů, indických manter a sufijských motivů, izraelských náboženských zpěvů, vandráků u cesty a českého písničkaření.
 
V její tvorbě teče řeka Ganga, zuří sněhová bouře u hranic Kanady, voní čerstvě posekané pole na jihu Evropy. „Já se v něm někdy schovávám pod palmou a jindy běžím strání a vždycky potkávám spřízněné duše a učím se žít,“ prozrazuje Iamme Candlewick.
 
Hraní je pro ni svoboda, i proto se coby buskerka a členka iniciativy BuskerVille zasazovala o možnost hrát v pražských ulicích. Na jedno zasedání pražských zastupitelů tedy přišla s kytarou a primátorovi Svobodovi zahrála od řečnického pultu žádost o uvolnění přísných pravidel a omezení pro pouliční umělce. Uspěla.
 
„BuskerVille a prosazování pouličního umění v Praze začal asi před třemi, čtyřmi lety a já jsme se k němu přidala, když jsem se vrátila z Ameriky, kde se na ulici hrálo snadno, s lehkostí a s potěchou. Bylo mi líto, že jsme v Praze takový zastrčený a nikdo se na ulicich neusmívá a nikdo tam nesmí tvořit něco, co by někoho mohlo potěšit a rozesmát,“ vysvětluje písničkářka zapojení do buskerského hnutí.
 
Nyní dokončuje první album jedenácti písní, které by mělo vyjít letos na jaře. Iamme Candlewick k jeho financování vyzvala své fanoušky prostřednictvím portálu Hithit.cz. K realizaci potřebuje 50 tisíc korun, zatím má něco přes polovinu.
 
Projekt Iamme Candlewick na Hithit.cz
https://www.hithit.com/cs/project/21/iamme-candlewick-vydava-releases-album-i-am-you?variant=a
 
 
Profil Iamme Candlewick na Bandzone.cz
http://bandzone.cz/iammecandlewick


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.