Share |

Absolut představuje podzimní koktejly

foto: PR

Během letošního Designbloku představil Absolut limitovanou kolekci lahví pod názvem Originality, typických kapkou kobaltově modré barvy.

„Chtěli jsme rozvinout technologii, kterou jsme již použili pro limitovanou kolekci Absolut Unique. Každá láhev Absolut Originality, kterých vzniklo celosvětově 4 miliony kusů, je vytvořena individuálně. Přestože jsou si tedy podobné, žádná není úplně totožná. Kapka kobaltové modři se do procesu výroby přidává těsně před vložením do pece vyhřáté na 1 100 stupňů Celsia. Při této teplotě je modrá neviditelná a její efekt na lahvi se ukáže až během chladnutí. Zdánlivě podobné, a přesto je každá jedinečná. Přesně tak jako originalita a jedinečnost každého z nás,” vysvětluje Global Brand Director Absolut Mathias Westphal.

Zároveň Absolut představil tematické podzimní koktejly související s designem a touto limitovanou edicí, které připravil Absolut Ambassador a majitel pražského Hemingway baru Aleš Půta.

„Design je moje hobby, takže přípravu koktejlů jsem si vysloveně užil. Absolut Design jsem zasvětil absolutnímu purismu a čistotě typickým pro design, u Clarity jsem se inspiroval limitovanou kolekcí Originality se závěrečnou kapkou modré. U party boye mě inspiroval New York a trochu infantilní atmosféra party, kde se dospělí stávají znovu dětmi,” říká ke koktejlům Aleš Půta.
 
Vyzkoušejte tento podzim některý z Absolut koktejlů inspirovaných originalitou a designem.
 
Absolut Clarity (přidat fotku)
4 cl Absolut vodky
0,5 cl jablečného likéru
Tonic s bezinkovou příchutí na dolití
Zdobení: brusinky, citronová kůra, curacao pipeta
(Pipetou naplněnou curacaem si potom může každý dozdobit svůj koktejl sám!)
 
Absolut Design (přidat fotku)
4 cl Absolut vodky
2 cl Lillet Blanc
2 cl čerstvé limetové šťávy
2 střiky orange bitters
Limonáda Elderflower na dolití
Servírování: v long sklenici, ideálně tmavě-sytě modré barvy.
 
Party Boy (přidat fotku)
2,5 cl Absolut vodky
2,5 cl Malibu
2,5 cl Kahlúa
2,5 cl smetany
Zdobení: muškátový ořech, lentilky, čokoládové mikádo
Servírování: v ideálním případě party kelímek.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.