Share |

Absolut si vybral designéry pro spolupráci na letošní Designblok

foto: PR

Absolut Vodka u příležitosti chystaného Designbloku vyzvala ke spolupráci mladé české designéry, které respektuje a jejichž práci věří. Na expozici Absolut se budou podílet Edit Architects, OKOLO a módní návrhář Pavel Brejcha. Jejich společnou práci budete moci vidět od 7. do 13. října v Superstudiu Designbloku na Nákladovém nádraží Žižkov.
 
Značka Absolut již od 80. let vyniká kreativními kampaněmi, které spojuje spolupráce se špičkovými umělci a designéry. Mezi těmi v minulosti nechyběli například Andy Warhol, Keith Haring, módní návrhář Jean-Paul Gaultier nebo filmový režisér Spike Jonze. Proto tato kultovní značka také v České republice usiluje o podporu těch nejtalentovanějších mladých umělců a designérů. „Absolut značka i tento rok navazuje na svou dlouholetou tradici spolupráce s talenty české designérské scény. Úvodním letošním projektem je naše účast na Designbloku. K tomuto projektu jsme přizvali skvělý tým lidí a jsme moc rádi, že nabídku spolupráce přijali,“ říká Gabriela Římanová, brand manager značky.

Pro expozici na letošní Designblok si Absolut vybrala ke spolupráci hned několik jmen. Na konceptu a výrobě instalace se společně podílí tým mladých architektů Edit Architects, designérský a kurátorský kolektiv OKOLO a mladý designér a návrhář Pavel Brejcha.
 
Během týdenní akce budou moci návštěvníci poprvé ochutnat také originální, na místě připravené koktejly. Ty vytvořil přímo pro Designblok ambassador značky a respektovaný mixolog Aleš Půta.
 
Dalším aspektem doplňujícím podzimní aktivaci Absolut bude online galerie, připravená pro fanoušky Instagramu a Facebooku. O její tvorbu se postará agentura Bubble. Absolut Gallery nabídne nespočet originálních rámečků, do kterých mohou uživatelé vkládat své fotografie a propojit je s dalšími sociálními sítěmi. Ty nejlepší fotografie v galerii bude sdílet také Absolut pomocí svých profilů na sociálních sítích.
 
Designblok se tento rok uskuteční od 7. do 13. října. Expozici Absolut můžete navštívit v prostoru Superstudia na Nákladovém nádraží Žižkov ve 2. patře (sekce H).
 
***
 
Více o designérech:
 
Edit Architects
Edit! je tým mladých architektů se sídlem v Praze, kteří založili studio v roce 2010 po předchozí úspěšné spolupráci na mnoha projektech a soutěžích. Zakládajícími členy jsou Ivan Boroš, Juraj Calaj, Lenka Míková a Vítězslav Danda, kteří mají profesní i osobní zkušenosti ze života ve Španělsku, Francii, Německu, Dánsku a USA. Edit! tvoří inovativní současnou architekturu, která respektuje jedinečný kontext každé zakázky. Mezi jejich realizace patří například rekonstrukce statku u Berounky, novostavba rodinného domu v Mníšku pod Brdy, interiér Puma social store u Staroměstského náměstí nebo interiér papírnictví v Českých Budějovicích. Tým Edit nedávno vyhrál také architektonickou soutěž na rekonstrukci polyfunkčního domu ve Vodňanech, na jejíž realizaci nyní pracuje.
www.editarchitects.com

OKOLO
Designérský kolektiv, vydavatelé, tvůrci výstav a grafického designu v jednom. Pražská skupina OKOLO se již čtyři roky zabývá speciálními kreativními projekty a reflektuje tak přirozeně zájmy svých členů a snaží se inteligentně komentovat design a celkový životní styl kolem nás. Adam Štěch, Matěj Činčera, Jan Kloss a Jakub Štěch spojili svá odlišná tvůrčí zázemí a své znalosti. Během čtyř let vydala skupina čtyři čísla tištěného magazínu OKOLO, vytvořila desítky výstav doma i v zahraničí (Londýn, Milán, Stockholm, Bratislava, Vídeň, Lodz, Bělehrad), připravila ve spolupráci s předními evropskými designéry řadu výstavních produktů a spolupracovala na grafických a editorských projektech s prestižními galeriemi a magazíny. Mezi klienty a spolupracovníky OKOLO patří Designblok, Window Gallery, UDU, Botas, Depot Basel, Designgalleriet, Esprit, Dolce Vita, Casa Mollino, Philips de Pury, Font, Belgrade Design Week, Matylda Krzykowski, Lodz Design Festival a další. Za svou tvorbu získala skupina jednu z cen Nejkrásnější kniha roku (2010), cenu za mimořádný přínos Designbloku (2010) nebo cenu Czech Grand Design Grafický designér roku 2012.
http://www.okoloweb.cz/

Pavel Brejcha
Designér obuvi a oděvu, po svých česko-slovenských studiích (VŠVU Bratislava, VŠUP Praha) v roce 2006 dovršil své vzdělání postgraduálním studiem módy na Francouzském institutu módy v Paříži (IFM Paris). Několik let působil v zahraničí jako designér a asistent u světoznámých značek (Maison Giles Rosier, JCDC, Balenciaga, Zara, Peclers).
Od roku 2008 pracoval jako odborný asistent a pedagog v ateliéru Fashion design (Ústav umění a designu, Západočeská univerzita v Plzni). Je spoluautorem a designérem značkyOldschool, kterou tvořil společně s Hanou Vaňátkovou a Adamem Uchytilem. V současné době pracuje jako designér pro značku PBL PRAGUE, kterou založil společně s Katarínou Král, a věnuje se volné autorské tvorbě.
http://www.pblprague.com/
 
 
www.absolut.com
https://www.facebook.com/absolut.cz
.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.