Share |

Designblok Premier Fashion Week 2013

Designblok slaví v roce 2013 patnácté výročí.

 
V termínu 20.-24.března 2013 se opět uskuteční Designblok, týden designu a módy. K Designbloku patří neodmyslitelně módní přehlídky, prezentace módních značek a designerů a premiéry nejlepších českých kolekcí. To vše se odehrává v rámci Designblok Premier Fashion Weeku, který je trvalou součástí Designbloku. V rámci patnáctého výročí Designbloku se pořadatelé rozhodli ve spolupráci s generálním partnerem Designbloku Erste Premier dostát sezónnosti módy a potřebám módních tvůrců a značek a uspořádat poprvé v historii Designbloku Designblok Premier Fashion Week také na jaře.
“Příležitost podpořit take jarní Designblok Fashion Week jsme velmi uvítali. Spojení s novinkou a v Česku výjimečnou událostí je pro značku Erste Premier přirozené. Těšíme se na nestandardní koncept jarního Fashion Weeku a zejména na příležitost pozvat naše klienty na tyto výjimečné prezentace značek a návrhářů,” uvedla Petra Ondrušová, regionální ředitelka Erste Premier.
Cílem zavedení jarního i podzimního Designblok Premier Fashion Weeku od roku 2013 je ustálení sezónního cyklu prezentace módy tak,jak je to běžné v zahraničí, kde módní návrháři v rámci fashion weeků představují vždy kolekci na sezónu následující. Zároveň je příležitostí pro módní návrháře a značky ukázat kolekci aktuální. Forma prezentace bude odlišná od podzimního Designblok Premier Fashion Weeku, kde se kolekce prezentují formou velkých přehlídek, nebo koktejlů. Jarní Designblok Premier Fashion Week představí kolekce formou showroomů, respektive salónních módních přehlídek jednotlivých značek a návrhářů.  Tento nový způsob prezentace, který je v zahraničí zcela běžný, umožní v intimním prostředí prestižní galerie Křehký seznámit klienty s novou kolekcí, dostat se do úzkého kontaktu s novinářem, s kolekcí se důkladně seznímit a případně se i seznámit s možností koupě nebo objednávky.
 
Designblok Premier Fashion Week jaro 2013 se uskuteční premiérově od 20. do 24. Března 2013. Své kolekce na jaro léto a preview kolekce na podzim zima zde představí česká designérská špička jako Liběna Rochová, Hana Zárubová, Pavel Brejcha, či Pavel Ivančic, který na podzimním Designblok Premier Fashion Weeku zazářil se svou vůbec první pánskou kolekcí. Očekávaným hostem je ale i Martina Špetlová, absolventka londýnské Central St. Martins, jejíž modely se již objevily v editoriálech titulů jako je např. Harper's Bazar UK, Vogue Turkey či I-D.
Po podzimní prezentaci v rámci Designblok Fashion Talent Cards se také s novými kolekcemi představí čtveřice mladých módních designerů Monika Krobová, Tereza Ujevičová, Karolína Juříková a Eliška Kuchtová. Budeme tak mít možnost sledovat vývoj mladých talentovaných designer od jejich předchozí prezentace na podzimním Designblok Premier Fashion Weeku.
 
V neděli pak proběhne šperkařský brunch otevřený veřejnosti, který nabídne nové kolekce například Zdeňka Vacka a Daniela Pošty, loňských Grand designérů roku, nebo také první dámy českého šperku Evy Eisler, která představí premiérově novou kolekci.
 
Designblok Fashion Week 2013 je připravován ve spolupráci s Přípravným výborem, ve kterém zasedá módní návrhářka Liběna Rochová, módní konzultant ELLE Jan Králíček, PR specialista Martina Lewis, ředitel agentury Elite Saša Jány, ředitelka Designbloku Jana Zielinski a kreativní ředitel Designbloku Jiří Macek.
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.