Share |

04 2013 - Čtvrtá instalace konceptu Kurator

foto: PR

„Kurator se halí do hřejivé atmosféry blížící se zimy. Interiérem se nesou jemné vůně nových kolekcí svíček Meadows, které občas doplňují tajné vonné směsi přinášející atmosféru klidu a odpočinku.“

Výběr sortimentu již tradičně čerpá nejen z tvorby českých návrhářů a jejich zimních kolekcí, ale přináší také celou řadu velmi pečlivě vybraných zahraničních značek, pro něž tvoří exkluzivní zastoupení na českém trhu. Novinkou je také zahájení spolupráce s nakladatelstvími Baobab a Labyrint, jejichž krásné knížky pro děti i dospělé citlivě doplňují celý koncept.

Od tohoto týdne mohou všechny ženy konečně začít zkoušet a kupovat zimní kabáty od značek jako je LOTE nebo Radka Hortová a nebo jen doplnit ty své o speciální, na zimu zateplené, límce či luxusní šály. Do prodeje přichází výjimečné pleteniny japonské značky Coohem, ale i vlněné sukně, šály a sametové kalhoty značky Nicholson and Nicholson. I v zimě se pozornost Kuratoru obrátila ke značce Anne Willi, stejnojmenné návrhářky žijící v Paříži. Její kolekci na podzim a zimu 2013/14 v Praze zastupují jak lehké zimní šaty, které lze doplnit kabátem z alpaky, tak i pestrý výběr halenek a doplňků jako jsou třeba punčocháče či pásky. Všechny kombinace oděvů, pro něž je značka typická, svým nositelkám dodají nenucený šarm a pohodlí.

Kromě nejnovějších kolekcí oděvů, nabízí Kurator také zajímavý výběr šperků. Aktuální kolekce Nomade značky Samodiva představuje vizi moderní nomádky, ženy-dívky, která je hravá, nebojácná a samostatná. Ukazuje dívku, která se ráda toulá v přírodě, cestuje a objevuje neznámá místa. Autorka Věra Vtípilová vtiskla značce Samodiva svoji vášeň pro výtvarné umění, příběhy a řemesla a vytváří tak nepřehlédnutelné, divoké doplňky.

Na druhé straně hodinky Sismeek vznikají pod přísným dohledem švýcarských hodinářských mistrů a přináší skvělou souhru techniky a uměleckého světa. Sismeek spolupracuje se současnými designery a umělci z různých zemí i oborů a přináší speciální série hodinek, které mají vyměnitelné pásky.

Kurator je prostor, který se pohybuje na hraně mezi galerií a obchodem. Lze jej asi nejvýstižněji pojmenovat jako „obchod s kurátorskou činností“. Za jeho vznikem stojí výtvarnice Martina Malá a grafický designér Jan Košátko. V pravidelných časových odstupech představuje zajímavé prodejní instalace nejen českých návrhářů, designérů a značek, které stojí za to sledovat a jejichž produkty by neměly chybět v ničím šatníku. V Kurator tak zákazníci naleznou pokaždé něco nového, vždy je překvapí a chtějí-li rozšíří jim obzory.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.