Share |

Výstava No.1 v ZUŠ Lomnice nad Popelkou

foto: pořadatel akce

Výstava No.1 se koná od 15.9.2013 do 1.11.2013 od pondělí do pátku mezi 12 a 17 hodinou v prostorách ZUŠ v Lomnici nad Popelkou, ulici Josefa Jana Fučíka 61.
 
Tři mladí lidé - Zuzana Kissová, Anton Vadovič a Petra Vojtíšková – ukáží návštěvníkům svůj pohled na svět prostřednictvím své umělecké tvorby.
 
Zuzana Kissová je absolventkou SUPŠ a VOŠ v Turnově v oborech Broušení a rytí drahých kamenů a Zlatnictví a stříbrnictví. Nyní studuje VOŠ se zaměřením na Konzervování a restaurování kovů. Zuzana pracuje s grafikou, koláží, popřípadě kresbou někdy aplikovanou na prostorové objekty v netradičním až hravém pojetí.
 
Anton Vadovič vystudoval úspěšně obor Umělecký kovář a zámečník a nyní studuje VOŠ v Turnově, konkrétně obor Konzervování a restaurování kovů. Jeho tvorba je zaměřená na dizajnové pojetí kovaných předmětů, především menších rozměrů. Velká část prací je ovlivněna geometrií, ve které často nalézá inspiraci.
 
Petra Vojtíšková absolvovala Šperkárnu v Turnově před rokem úspěšným složením maturitní zkoušky oboru broušení a rytí drahých kamenů. Momentálně studuje v Liberci obor Návrhářství skla a šperku. Její tvorba je zaměřena na drobné plastiky organických tvarů, kterými se autorka inspiruje v přírodě i ve svém vlastním světě. Tvoří autorské šperky s využitím drahých kamenů a polodrahokamů, dřeva nebo skla. Využívá i textil, vlnu, plsť, keramiku, papír, plast, či starší kovové části, které si sama najde. 
 
Vernisáž k prodejní výstavě „Výstava No.1“ se uskuteční v neděli 15.9.2013 od 14 hodin v ZUŠ v Lomnici nad Popelkou, ulici Josefa Jana Fučíka 61. Na vernisáži bude hrát písničkářka Vlaštovka, vlastním jménem Jitka Hlaváčová. K vidění i k zakoupení budou umělecká díla všech tří umělců, kteří na výstavě vystavují svou tvorbu. Zuzana K., Anton V. i Petra V. budou po celou dobu vernisáže přítomni. 
 
http://www.mix-art.cz/
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.