Share |

Ve čtvrtek je na Míráku Vietnamský kulturní den

foto archiv pořadatele

 
Svaz Vietnamců v České republice ve spolupráci s Magistrátem hlavním městem Prahy a Městskou části Praha 2 pořádají 8. září 2011 na náměstí Míru, Praha 2 Vietnamský kulturní den 2011. Vietnamský kulturní den je oslavou Dne nezávislostí Vietnamu,  vyhlášený prezidentem Ho Či Minem dne 2. 9. 1954. Záštitu na akcí převzal starosta Městské části Prahy 4 pan ing. Horálek.
V 10.00 hod. se otevřou stánky s ochutnávkou tradičních vietnamských závitků, sladkých rýžových koulí, čajů, kávy a pravých vietnamských džusů. Dále se představí vietnamské restaurace Dong Do, Little Hanoi a restaurace Hanoi, kde si návštěvníci můžou zakoupit pravou vietnamskou polévku Pho Ga, smažené nudle, smaženou rýži, smažené mořské plody, tradiční vietnamské potraviny, ovoce a výrobky z bambusů. Zajímavostí bude i stánek kaligrafie, kde si budou moct návštěvníci nechat „namalovat“ své jméno.
Ministerstvo informatiky a telekomunikací Vietnamu poskytlo ucelenou výstavu fotografií o životě Vietnamců a přírodních zajímavostí Vietnamu, která bude umístěná ve velkém stanu. Kromě prohlídky fotografií je možnost shlédnout dokumenty o Vietnamu.
Neziskové organizace Svaz Vietnamců v České republice, INFO-DRÁČEK a Development Worldwide představí společný projekt „Pomoc postiženým dioxiny ve Vietnamu“. Projekt je zaměřen  na rekonstrukci rehabilitačního centra v provincii Thai Binh , který se realizuje od roku 2009 a k dnešnímu dni se formou veřejné sbírky odeslalo do Vietnamu 200.000,- Kč.
V 11.00 hod. zpěváci z Vietnamu předvedou písně Quan Ho, tradiční vietnamské písně, které UNESCO v roce 2009 vyhlásilo nemateriálním kulturním dědictvím.
Oficielní kulturní program ve 14.00 hod bude zahájen lvím tancem,  následovat budou tradiční vietnamské hudební nástroje, lidové písně, tradiční vietnamské tance. České písně ve vietnamštině zazní v podání Le Quang Dao „zpívající nudle“ a české písně zazpívá  MISS VIETNAM ČESKÉ REPUBLIKY 2010 Vu Thi Thuy Duong.
Osvěžením celého programu bude módní přehlídka modelů přední vietnamské návrhářky La Femme Mimi, které předvedou finalistky MISS VIETNAM ČESKÉ REPUBLIKY 2010. Kromě modelů pro dívky a ženy,  představí návrhářka i modely pro děti ve věku 2 – 6 let.
Program ukončí píseň Quan Ho – „Neodcházej, zůstaň“, která bude symbolickým  vyjádřením celého dne Vietnamského kulturního dne.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.