Share |

Je z Vietnamu. Žije v Praze a živí se jako módní návrhářka. Psy nejí.

foto archiv La Femme Mimi

Když vstoupíte do obchodu La Femme Mimi, jen co otevřete dveře, vyline se na vás vůně bot Melissa. Obchod hraje barvami a přivítá Vás příjemná paní prodavačka. Příjemným zjištěním také bylo, že věci na obchodě jsou ještě mnohem lepší a rozmanitější než na webu. Kolekce se inspirují jak Asií, tak západním světem.
Jak dlouho žijete v Čechách a jaké byly vaše začátky?
Žiju v Praze už 17 let a moje začátky byly takové zmatené. Nevěděla jsem, co jsem tu přesně chtěla dělat, a tak jsem vystřídala různá zaměstnání.  Studovala jsem úplně něco jiného než módu. Hlavně jsem se bála, že moje oblečení nikdo nebude chtít, což taky nikdo nechtěl..:-) Měla jsem hodně dobrých kamarádek, které mě dost podporovaly a nakupovaly to, co jsem navrhovala.
Jaké látky preferujete a kdo vaše kolekce šije?
Vždy preferuji přírodní materiály jako bavlnu, hedvábí, na léto mám ráda šifóny, viskóza taky není špatná, zimní kolekci samozřejmě děláme z vlny. Svatební šaty šijeme jedině z hedvábí! To by bylo smutné vdávat se v polyesterových šatech... Kdybych si nemohla dovolit mít hedvábné svatební šaty, tak bych se raději vdala v bavlněné košili:-)! Šijí pro mě dvě české krejčové a 10 hanojských, které kromě šití umí také perfektně vyšívat a nejsou to žádné děti, jak mne mnoho závistivých lidí pomlouvá. Dovolte mi to vysvětlit: žádné děti nedokážou dobře ušít ani vyšívat takové věci, které navrhuji. Jestli někde používají dětskou pracovní sílu, tak je to nejspíš ve výrobě obuvi. Navíc naše vietnamské švadlenky jsou vyučené a mají dlouholetou praxi.
Věnujete se i zakázkovému šití?
Ano, ročně šijeme na zakázku zhruba patnáctery svatební šaty, dále společenské šaty a kostýmy. Ceny jsou sice vyšší, ale zaručuji kvalitu střihu a materiálu a hlavně to, že vám perfektně sedí.
Jaký typ zákaznic si nejčastěji kupuje vaše modely?
Nakupují u nás ženy v různých věkových kategoriích. Snažíme se dělat kolekce pro všechny typy žen, aby si každá mohla vybrat. Samozřejmě, že ty ženy musí mít rády výšivky, krajky, smysl pro detaily, barvy, kvalitní látky a samozřejmě musí chtít podporovat nezávislé návrháře jako jsem já.
Co chybí českým ženám v šatníku?
Těžko říct, každý den vidím na ulici něco jiného. České ženy mají určitě hodně oblečení od známých návrhářů, ale asi jim schází oblečení od místních návrhářek. A to je velký rozdíl mezi českou ženou a ženou ze západu.
Co mají vaše kolekce o ženě vypovídat, případně na ni vyzdvihnout?
Moje kolekce jsou určené vždy ženám, ale na první pohled byste si neměli všimnout na ženě krásných šatů od LFM, ale krásné ženy v šatech od LFM.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.