Share |

V polovině ledna začnou komentované prohlídky expozice Archa Noemova

foto: NM.cz

V prostorách Nové budovy Národního muzea (Vinohradská 1, Praha 1) můžete navštívit komentované prohlídky přírodovědecké expozice Archa Noemova.

Kolem světa na palubě archy
Termíny konání:  14. 1. 2017, 16.30 
Komentovaná prohlídka expozice Archa Noemova vás provede moderně pojatou zoologickou expozicí s fascinujícími živočichy, kteří obývají nebo obývali naši planetu. Prohlídka se soustředí především na obratlovce a představí rozmanitost jejich forem, včetně druhů ohrožených, vyhubených nebo invazivních. Na pomyslné cestě kolem světa navštívíme polární oblasti, severské i tropické lesy, vyprahlé savany i hlubiny světových moří a oceánů. Výklad průvodce se věnuje i aktuálním otázkám ohrožení a ochrany světové fauny.
 

Rekordmani a rarity zvířecího světa
Termíny konání:  4. 2. 2017, 16.30 
Komentovaná prohlídka expozice Archa Noemova vás zavede do zajímavého světa zvířecích rekordů a kuriozit. Zjistíte, kdo je největší žijící ještěr přezdívaný Drak z Komoda, porovnáte nejrychlejší a nejvytrvalejší šelmu, poznáte savce, který snáší vejce, nebo uvidíte lemura, který v lesích Madagaskaru zastupuje našeho datla. Zákonitosti přírody, které těmto vlastnostem daly vzniknout, naši průvodci představí tak, že je snadno pochopí i laik.
 

Zvířata nad propastí
Termíny konání:  11. 3. 2017, 16.30 
Komentovaná prohlídka expozice Archa Noemova vám představí nejohroženější zvířata světa. Věděli jste, že gaviálů žije ve volné přírodě posledních 200 kusů nebo že v Indonésii jsou ve velkém vypalovány deštné lesy, což ohrožuje nejen orangutany? V expozici uvidíte i některý z vyhynulých druhů, které je v dnešní době možné spatřit už jen v muzeu. Všichni zájemci o ochranu přírody při prohlídce zjistí nejen důvod, proč jsou některá zvířata ohrožena, ale dozví se také, jak se mohou zapojit do jejich ochrany, a seznámí se s některými aktuálními programy na záchranu druhů ve volné přírodě, které se týkají například goril nebo koní Převalského.

Vstupné
30 Kč + cena běžné vstupenky do objektu
Kapacita omezena
Info: 
vzdelavani@nm.cz

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.