Share |

Těšte se! Bude první ročník festivalu sci-fi filmů FutureGate

foto: pořadatel akce

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů FutureGate. Festival proběhne v pražském kině Bio Oko ve dnech 13. - 16. března 2014 a ke zhlédnutí zde budou jak filmové legendy, tak i naprosté filmové novinky žánru science fiction. Většina z nich ještě nebyla na velkém plátně k vidění a jejich promítání v rámci festivalu bude českou premiérou.
 
První ročník festivalu FutureGate bude slavnostně zahájen ve čtvrtek 13. března v kině Bio Oko filmem americké produkce Europa Report o hledání nových forem života na misi k měsíci planety Jupiter, s příznačným názvem Europa. I samotné provedení festivalu bude velmi specifické. Diváci cestou do kinosálu projdou pomyslnou časovou bránou a ocitnou se v daleké budoucnosti. Prostřednictvím technologických instalací, projekcí a speciální výzdoby budou objevovat tajuplná místa vzdálených galaxií a zatím nám skrytých světů.
 
Program festivalu
Páteční program festivalu nabídne hned dvě filmové novinky, které se v ČR neobjevily, a to akční parodii o superhrdinech Kenny Begins a hororový snímek Poslední dny na Marsu v hlavní roli se Lievem Schreiberem.
 
Organizátoři festivalu myslí i na dětské diváky a jejich rodiče. Na sobotní den tak pro ně bude přichystán krátký animovaný film a po jeho skončení překvapení v podobě výtvarné a hudební dílny.
 
Filmy plánované na sobotní večer spojuje tématika umělé inteligence. Po japonské animované legendě režiséra Mamoru Oshii Duch ve schránce (Kôkakukidôtai) bude následovat filmová klasika Vetřelec, aneb legendární film Ridleyho Scotta.
 
Neděle bude věnována objevování dálek vesmíru. Program otevře japonský akční snímek Space Battleship Yamatoa festival bude zakončen dnes již kultovním filmem Stenleyho Kubricka 2001: Vesmírná Odyssea.
 
- - -
 
FutureGate
Festival sci-fi filmů FutureGate, 13. – 16. března 2014, kino Bio Oko (Františka Křižíka 15, Praha 7), cena za 1 představení je 100 Kč, permanentka na všech 7 projekcí za 400 Kč, více informací o festivalu na www.futuregate.cz, předprodej vstupenek již nyní na http://www.biooko.net/cz/.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.