Restaurace Soho+ v Podolí, gurmetská jistota čtvrti, radikálně mění koncept. Pomoci ji v tom má nový šéfkuchař Rostislav Růžanský, který má zkušenosti z michelinských restaurací, a jeho nové menu zasvěcené esenciální kuchyni. Co to znamená v reálu?
Podstata esenciální kuchyně spočívá ve speciálních technikách vaření při různých teplotách s použitím různých technologií. Tahle sofistikovaná věta v překladu znamená, že vaříte - li stejnou kachnu při třech různých teplotách, v jiné vlhkosti a jinou dobu, dostanete tři různá jídla.
Degustační menu, které Růžanský připravil, je delikátní a velmi rafinované a tuhle teorii potvrzuje. Vyzkoušeli jsme tu právě kachní trojkombinaci, která v malých porcích nabídla konfitované kachní stehno, marinované kachní prso a kachní ragout. Růžinský si kromě přípravy vyhraje i s food stylingem, takže kromě lahodných chutí se pokrmem může dost dobře i kochat i vaše oko. Pokud půjdete nové Soho+ zkoušet, můžu doporučit i skvělou tresku pošírovanou s bylinkami, z dezertů pak domácí jahodovou zmrzlinu s bazalkou.
A jestli patříte mezi experimentátory i v oboru míchaných drinků, objednejte si fialkový Essential Coctail. Přiznávám, že popíjení fialek nezní přímo lákavě, ale je to vskutku zábavný zážitek!
Nové menu se bude podávat od 20. února.