Share |

Sepiatone zahrají poprvé v Jazz Docku

foto: pořadatel akce

Jazz Dock Praha uvádí ve spolupráci s Capricorn Promotion a Scrape Sound Inc.
Hugo Race + Marta Collica jsou
SEPIATONE (AUS/ITA)
úterý 15. dubna 2014 ve 22:00
Jazz Dock
Janáčkovo nábřeží 2, Praha 5
 
Legendární australský songwriter, zpěvák, kytarista a producent Hugo Race (v minulosti známý hlavně ze scény kolem Nicka Cavea) již v Praze vystupoval mnohokrát, v posledních dvou případech vždy v Jazz Docku a spolu s italskými spoluhráči ze skupiny The Fatalists. K Itálii a hlavně k Sicílii má Hugo Race více než vřelý vztah; mnoho let zde žil a již v roce 1999 právě zde vytvořil spolu se zpěvačkou Martou Collica projekt Sepiatone, pod jehož hlavičkou v úterý 15. dubna po patnácti letech existence vystoupí v Česku vůbec poprvé. Sepiatone je uskupením dvou výjimečných rovnocenných osobností, které spojuje láska k blues, k filmovým melodiím a také klasickému italskému popu. Autorský rukopis Huga Race je i zde samozřejmě rozpoznatelný, ovšem je to právě Marta Collica, kdo dává písním Sepiatone unikátní výraz, oduševnělost a vzácnou křehkost. Čerstvé album Echoes On, jež vyšlo na sklonku loňského roku, je možná vůbec nejkompaktnějším dílem Sepiatone – dvojice se na něm sešla po dlouhých osmi letech.
 
Race a Collica svou novou nahrávku představí kromě krátkého italského turné pouze na jednom koncertě v Berlíně a právě 15. dubna také v pražském Jazz Docku. Vzhledem k vytíženosti obou Sepiatone půjde o vskutku unikátní možnost vidět je opět společně na jednom pódiu.
 
Vstupenky v hodnotách 280,– Kč (k stání) a 390,– Kč (k sezení) jsou v prodeji v předprodejních sítích Ticketstream a Prague Ticket Office (+ obvyklé poplatky). Na místě v den koncertu pak budou k dispozici zbylé vstupenky v hodnotách 350,– Kč, resp. 450,– Kč. POZOR: kapacita Jazz Docku je omezená!
 
www.capricornpromotion.cz
www.scrapesound.org
www.jazzdock.cz
 
- - -
 
SEPIATONE
Marta Collica a Hugo Race vydali jako Sepiatone dvě alba v letech 2001 a 2005. Kolekce In Sepiatone a Dark Summer jsou plné atmosférické a sugestivní hudby, která odráží obdiv obou hudebníků ke starým evropským filmům a jejich zálibu v orchestrálním popu a rovněž k exotické elektronice. Poté je cesta za dokonalou hudbou zavedla oba trochu jinam, ale vzájemné sympatie a společné hudební vášně je opět svedly po osmi letech dohromady na desce Echoes On (2013). Tu konečně nahráli v loňském roce a vydali v listopadu u labelu Interbang Records. Echoes On přináší dokonale vyrovnané popové melodie s úchvatnou atmosférou –  na jedné straně navodí křehké kouzlo jako druhdy uměli např. Mazzy Star nebo Cowboy Junkies a na druhé kreslí monumentální hudební obrazy mistrů filmové hudby jako Ennio Morricone nebo Francois de Roubaix. Sepiatone mohou někdy připomenout nejlepší popové momenty Nicka Cavea, jindy se zase jejich hudby zmocní dramatičnost tak dokonale jako třeba v produkci Portishead. Echoes On je výjimečnou nahrávkou, která přináší razantně hitové skladby jako jsou např. Shallow Tearsnebo Double Life a v zadumanějších polohách působí až jako zapomenuté dílo Angela Badalamentiho.
www.facebook.com/pages/Sepiatone/111463608931607

www.interbangrecords.com
 
Marta Collica je italská písničkářka a hudebnice, jež je v posledních deseti letech asi nejbližší spolupracovnicí producenta Johna Parishe při jeho sólové tvorbě a nedávno (4.11.2014) jsme ji přívítali po jeho boku také na koncertě v pražském Lucerna Music Baru v rámci Radio Wave Stimul festivalu. Začínala v australsko-italské skupině Micevice, vydala dvě sólová alba Pretty and Unsafea About Anythinga spolu s Hugo Racem se kromě Sepiatone podílela také na albu Felt skupiny Lilium pod vedením Pascala Humbertaze 16 Horsepower a Woven Hand. V současné době Marta spolupracuje také s jazzově ambientním projektem The Dining Rooms a zároveň chystá třetí sólové album. To by snad mělo vyjít během několika následujících týdnů.
https://soundcloud.com/marta-collica

 
Hugo Race je dnes už legendární australský hudebník, jenž do branže vstoupil v melbournské skupině The Wreckery. Právě tam si osmnáctiletého kytaristu vyhlédl samotný Nick Cave, který tehdy po rozpadu The Birthday Party hledal spoluhráče do nové kapely – The Bad Seeds. S nimi nahrál Hugo Race pověstný debut From Her To Eternity a hrál také na několika následujících nahrávkách Bad Seeds. V roce 1989 mu vyšlo první sólové album Rue Morgue Blues, kde poprvé představil svou skupinu The True Spirit, s níž pak nahrál alb dalších dvanáct. To pro zatím poslední ,53rd Stat vyšlo v roce 2008. Naposledy ale vydal už dvě alba se skupinou The Fatalists a hojně se věnuje také projektu Dirtmusic, kde spolu s Chrisem Eckmanem (The Walkabouts) zkoumá hranice mezi africkou a západní hudbou. Na konci března vychází Dirtmusic z brusu nová deska Lion City, následovník loňské oceňované kolekce Troubles.
http://www.hugoracemusic.com/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.