Share |

SaSaZu má nové menu, tak jsme ho šli ochutnat

foto Gabriela Golasová

Pražská restaurace SaSaZu letos již pošesté získala prestižní mezinárodní ocenění Bib Gourmand (uděluje Michelin za „dobré jídlo za dobrou cenu“) a rozhodla se tento úspěch oslavit i s dalšími podniky, respektive s takto oceněnými pražskými šéfkuchaři (Zdeněk Pohlreich – Divinis, Riccardo Lucque – Aromi, Paul Day – Sansho, Petr Vlk – Na Kopci).
 
Součástí programu byla velmi zajímavá talk show se všemi zúčastněnými, kteří nám poté pod vedením zdejšího šéfkuchaře Shahafa Shabtaye bleskurychle připravili thajské rolky.
Hlavní hvězdou odpoledne bylo pochopitelně jídlo. SaSaZu je vyhlášená svou asijskou kuchyní zcela zaslouženě. Vše bylo perfektně připravené a servírované, prostředí vkusné a příjemné. Menu se obměňuje, piplá a ladí k dokonalosti. Kuchař Shahaf se totiž každou sezonu nechává inspirovat jinou zemí. Cestuje po regionech, jí v tamních restauracích a hlavně na ulici (prý funguje přímá úměra: čím špinavější ulice, tím lepší jídlo:) a to nejlepší následně upraví podle své fantazie.
V minulých sezonách jste mohli ochutnat například barmskou, vietnamskou či kambodžskou kuchyni, od letošního května je zdejší menu ve znamení Thajska.
 
Thajská kuchyně je známá svými výraznými chutěmi, které se skvěle doplňují – koriandr, chilli, bazalka, citronela, limetky, rybí omáčka, kokosové mléko a spousta dalších skvělých chutí, čerstvé ovoce a zelenina i perfektně upravená masa všech druhů.
Celá akce se odehrávala ve veselém a přátelském duchu – u stánků, evokujících asijské tržiště, nám připravovali nepřeberné množství letošních lahůdek, od vynikajících kachních rolek s kukuřičnou omáčkou a mátou přes jemné a šťavnaté hovězí filety ve směsi avokáda, hub agadashi a madagaskarského pikantního koření (už jenom kvůli nim se sem prostě musíme vrátit!), svěží a křupavý mangový salát, výtečné lososové sashimi a mnoho a mnoho dalšího k nevšedním dezertům z ořechů a kokosového mléka.
 
Při odpočinku mezi chody si rozhodně nechte namasírovat krk nebo ruce, touhle službou je SaSaZu známé a zachovává ji i v této sezoně. Opravdu, tady se o vás postarají se vším všudy.
 
K drinkům není co dodat. Dejte si cokoli, všechny jsou precizně a rychle namíchané, chutě dokonalé. Z nových vyzkoušejte třeba osvěžující Qua Tao (gin, Grand Marnier, jablko, limetka a tonik, nebo vsaďte na stálici – Yangon (gin, Creme de Casis, levandule, brusinky) stojí za to vyzkoušet. A ne jen jednou.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.