Share |

Prezentuj sebe a svou tvorbu na Art Books Wanted

foto: pořadatel akce

Je tady 3. ročník Art Books Wanted International Award 2014 a s ním i výzva pro všechny autory, aby se do soutěže přihlásili!
 
Nakladatelství EDITION LIDU vyhlašuje již 3. ročník mezinárodní soutěže s názvem ART BOOKS WANTED International Award. 3. ročník přináší hlavní cenu pro vítěze 1000 € (25 000 Kč), možnost publikovat přihlášenou knihu a prezentaci autorské tvorby na mezinárodních výstavách pro další oceněné a nominované autory.
 
Samostatné výstavy a prezentace ABW pravidelně probíhají nejen v galeriích, ale také v rámci festivalů umění, designu a knižní tvorby (v ČR např. Designblok 2013 nebo Tabook - festival nezávislých nakladatelů). Nedávná výstava proběhla v rámci prestižního veletrhu Milan Design Week v dubnu 2014.
 
V minulém ročníku se o ocenění ucházelo 268 projektů od autorů z celého světa. Vítězkou hlavní ceny se stala Yeni Kim ze Seoulu (Jižní Korea) s pop-up knihou City Acrobat. Mezi dalšími oceněnými byli autoři z České republiky, Itálie, Francie, USA a dalších zemí.
 
Výzva k předkládání přihlášek je otevřena umělcům, ilustrátorům, grafickým designérům, fotografům, spisovatelům, studentům umění a designu. Nově také nezávislým nakladatelům, muzeím a dalším kulturním organizacím.
 
Do soutěže lze přihlašovat autorské knihy, originální komiksy, ilustrované povídky, knihy pro děti, fotografické katalogy, interaktivní knihy využívající elektronická média (PC, epub, iBooks, aplikace apod.). Mezinárodní porota bude zasedat v Praze a bude složena z kurátorů, umělců, editorů a dalších odborníků na knižní kulturu, umění a design.
 
Uzávěrka soutěže prodloužena: 27. května 2014
Více informací a přihlášky zde:
abw@editionlidu.com
www.artbookswanted.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.